Birgün'de yer alan habere göre, Nevşehir Sulh Ceza Hakimliği, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yayınladığı iki kitap hakkında toplatılma kararı verdi. Söz konusu karara tepki gösteren CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP iktidarı yargıyı bir sopa gibi kullanıyor" dedi.

Yarkadaş, kararın ardından bugün polisin Nevşehir İl Başkanlığı’na giderek, il binasındaki kitaplara el koyduğunu aktardı.

"Kıdem Tazminatında Fon Aldatmacası" ve "Arpalık Aile Şirketi..." adlı 15 sayfalık kitapların toplatılmasını Meclis'te vekillerin mikrofonlarının kapatılmasına benzeten Yarkadaş, yaşanan durumun anayasal suç olduğunu kaydetti.

Nevşehir Sulh Ceza Hakimliği'nin, CHP'nin iki kitabı hakkında toplatma kararı verdiğini sosyal medya hesabından duyuran Yarkadaş, şunları söyledi:

“AKP iktidarı, partimiz CHP'ye yönelik baskısını artırıyor. Yargıyı da adeta bir "sopa" gibi kullanıyor. Nevşehir Sulh Ceza Hakimliği, az önce İl Başkanımız Kamil Gülmez'e bir tebligat ve karar yolladı. Hakimlik, anayasayı çiğneyerek, CHP'nin kurumsal yayını olan iki kitap hakkında toplatma kararı verdi.

Kitaplardan biri "Kıdem Tazminatında Fon Aldatmacası" , diğeri ise "Arpalık Aile Şirketi..." Her biri yaklaşık 15 sayfa olan bu kitaplar, CHP'nin kurumsal yayını olmasına rağmen, Hakim toplatılmasına karar veriyor.

‘KİTABI YASAKLAMAK ANAYASAL SUÇTUR’

Bu karar, TBMM'de konuşan bir milletvekilinin önündeki mikrofonu kapatmak ya da kürsüye çıkıp konuşmasını engellemekten farksızdır. Bu bağlamda, kitabı yasaklamak anayasal suçtur! AKP, bir süre önce de partimizin FETÖ-AKP ilişkisini anlatan kitabını toplatmıştı. Tüm bunlar, CHP'ye siyaset yaptırmama ve CHP'nin gerçekleri halka anlatma çabasını engellemeyi amaçlıyor. AKP'nin yargıyı sopa gibi kullanmasına ve siyaset yaptırmama girişimine en üst perdeden tepki verilmeli ve bu durumun olağan hale gelmesi engellenmelidir.

‘AKP YASAKÇI TAVRINDAN DOLAYI PİŞMAN EDİLMELİDİR’

AKP yasakçı tavrından dolayı pişman edilmelidir. Çünkü mesele ciddidir: Polis bugün Nevşehir İl Başkanlığımıza gelerek, hakimlik kararını tebliğ etmiş, il binamızdaki kitaplara da el koyarak götürmüştür. Bu pervasız ve hukuksuz tavır, hiçbir koşulda kabul edilemez. Bu aynı zamanda tüm muhalefet partilerinin de sorunudur. Bu görseller, toplatılan ve el konulan kitapçıklar ile Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı... Gerekçe yine aynı ve tanıdık... TCK 216 vs...”

Editör: Haber Merkezi