Gizem TABAN/İZGAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 10 ilçe yöneticisinin istifa etmesi sonucu İlçe Başkanı Pınar Susmuş ve yönetiminin düştüğü Bayraklı’da kriz sürüyor. Geçtiğimiz günlerde; Susmuş’un, 30 Ekim 2020’de İzmir’de yaşanan depremde yıkılan binada bulunan ofisine ilişkin mağduriyetin giderilmesi amacıyla Bayraklı Belediyesi’nden tazminat talep ettiğine dair belediyeye verdiği dilekçe basına yansımış ve tartışma konusu olmuştu. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ise, basın mensuplarının konuya ilişkin sorusunu yanıtlayarak; ‘İl Başkanlığını ilgilendiren biri durum, örgütümüz değerlendirecektir” ifadelerini kullanmıştı. Bunun ardından, Susmuş’un tazminat talebine tepki gösteren 10 ilçe yöneticisi istifa etmiş, Susmuş ve yönetimi görevden düşmüştü. Gelişmelerin ardından konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Susmuş, Başkan Sandal’ın söz konusu dilekçenin haber konusu olmasından sonra kendisini aradığını ve ‘Bu dilekçeyi yasal prosedür olarak verdiğini biliyorum, Belediye’den basına servis edenleri bulup, cezalandıracağız’ dediğini ancak sonrasında Sandal’ın konuyla ilgili, ‘Örgütümüz değerlendirecektir’ beyanatı verdiğini ve istifaların gerçekleştiğini dile getirdi. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Susmuş’un açıklamaları hakkında İz Gazete’ye konuştu. 
 

‘EVRAK, BELEDİYEDEN ÇIKMAMIŞ’
Söz konusu dilekçenin belediye tarafından basına sızdırıldığına dair iddialara açıklık getiren Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, “Pınar Hanım ile konuştuğumuz doğrudur ancak ben evrak konusuyla ilgili onun bana anlattığı ölçekte bilgilendim. Evrakın belediyeden çıktığını söyledi, ben de eğer öyleyse gereğini yaparız dedim. Ancak sonra anlaşılıyor ki evrak belediyeden çıkmamış, farklı alanlarda WhatsApp’tan birbirine atılan bir evrak. Yargıya intikal edece gizli bir şey de değil, belediyelerden yüzlerce evrak dışarı çıkıyor. Bizim burada şahsi bir durumumuz olması söz konusu değil. Ancak daha sonra metni okuduğumda çok ciddi eleştiriler olduğunu gördüm. Depremle ilgili, karşı siyasi partiden duymadığımız eleştiriler var, ki bu yerlerin ruhsatları bizim belediyemiz tarafından verilmiş ruhsatlar değil, direkt Bayraklı Belediyesi’nin muhatap olacağı bir iş de değil” dedi.

 

‘YÖNLENDİRME YAPMIŞIZ GİBİ ALGI YARATILIYOR’
İlçe yönetimindeki istifalarla bir ilgisi olmadığını kaydeden Sandal, “Konuyla ilgili ne bu 10 arkadaşımızla bir görüşmem oldu ne arkadaşlara bir yönlendirmemiz oldu. Benim, örgüt derken kastettiğim İl Başkanlığıydı, İl Başkanlığı gerekli değerlendirmeyi yapacaktır demiştim. Herhalde bu yanlış anlaşılmış. İl Başkanlığının da bu konuda tasarruf olduğu ile ilgili duyumlarımız vardı, arkadaşlar istifa etmemiş olsaydı belki de görevden alınacaktı. Ancak sanki biz yönlendirme yapıyormuşuz gibi bir algı yaratılıyor. Bunlar doğru değil” ifadelerini kullandı. 

 

‘ÖRGÜTÜN GÖREVİ FARKLI, BELEDİYENİN GÖREVİ FARKLI’
‘Pınar Susmuş’un dilekçe süreci ve sonrasında yaşanan tartışmalar, kamuoyunda ‘örgüt ve belediye çatışıyor’ algısı yarattı. Siz, örgütten gelen bir isim ve partili bir belediye başkanı olarak bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna yanıt veren Başkan Sandal, “Örgütün görevi farklı, belediyenin görevi farklı. Belediye başkanı vicdanıyla, ahlakıyla toplumun tüm meselelerine çözüm bulacak ve bunların gereğini yetirecek, örgüt de bu çözümlerin tamamını siyasallaştıracak ve örgütlenmesini yapacak. Belediyenin işi örgüt, örgütün işi belediye olursa hoş olmayan bir durum oluşur. Bu da istediğimiz bir şey değil. Örgüt görevini yapacak, belediye görevini yapacak. Örgütün görevi, belediyenin yanında durmaktır, biz de belediye olarak bize tanımlanan görev çerçevesinde partili kimliğimizle yapmamız gerekiyorsa onu yaparız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi