Asya Yaşarikiz/İz Gazete- Toplumsal cinsiyet, beden, zaman ve mekan algısı, sanatsal otorite ve kadın imgesinde dönüşüm gibi başlıklar etrafında toplanan sempozyumun bildirisi şöyle açıklandı.

“19. yüzyılın son dönemi ve 20. yüzyılın ilk yıllarına tanıklık etmiş ‘kadın’ sanatçı ve edebiyatçılarımızın büyük bir bölümü ne yazık ki bugün yeterince tanınmamaktadır. Dönemlerinde ve sonrasında kronik algı ve eril bakışın dışlayıcı etkisiyle görünürlükleri ve isimleri ya silinmiş ya da çok kısıtlı bir çevre içinde kalmıştır.” 

Sempozyum, bu düşünceden hareketle, sanat ve düşünce tarihinin eksik bırakılmış, ihmal edilmiş yanına disiplinler arası bir etkileşimle bakarak, tarihin yeniden yazılması ve irdelenmesi için bu alanda çalışan araştırmacı, akademisyen ve sanatçıları bir araya getirecek.

Edebiyat ve sanatın dışında bırakılan kadınları, onların tarihin dışında bırakılma nedenlerini ve sonuçlarını araştırmak, bugünü ve yarını eşit bir anlayışta kurmak için geçmişi irdelemek ve incelemek hedefiyle gerçekleştirilecek sempozyumda edebiyat, plastik sanatlar, sahne sanatları gibi çeşitli sanat disiplinlerine dair bildiriler sunulacak.

Açılış konuşmalarını kadın çalışmaları alanının değerli isimleri Prof.Dr. Serpil Çakır ve Doç.Dr. Ahu Antmen’in  yapacağı sempozyumun edebiyatçı konukları Latife Tekin ve Asuman Susam olacak.

Sempozyum programı şöyle: 

Editör: Haber Merkezi