Sergi açılışına Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Feyhan Yaşar ve İdil Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, resim sanatının çok değerli sanatçıları; Fahri Sümer, Zeki Serbest, Bekir Sami Çimen başta olmak üzere çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı.

Şamanik imgelerin yaratıcı ve mistik bir enerjiyi temsil ettiğine inanan, bu imgeleri kullandığı resimlerinde ilgi çekici ve şamanik etkiyi bir anlatım dili olarak benimseyen Hasan Kıran’ın “Söylenceler” isimli sergisi,  3 Haziran 2017 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Hasan Kıran

Sanatçı Hasan Kıran, Malatya Doğanşehir’de 1966 yılında dünyaya geldi. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümü’nden 1993 yılında mezun oldu. 1995-97 yılları arasında Almanya’da çalışmalarını sürdürdü. 1998 yılında “Sanatsal Yaratımda Nedensellik” konulu tez çalışmasıyla Hacettepe Üniversitesi’nden “Sanatta Yüksek Lisans” derecesini aldı. 2005 yılında Tokyo Devlet Sanat Üniversitesi’nde “Doktora Programı”na girerek “Rotary Eğitim Bursu”nu kazandı. 2008 “Şamanistik İmgeler Üzerine Görsel Önermeler” konulu tez çalışmasıyla, Tokyo Devlet Sanat Üniversitesi’nden “Sanatta Doktora”(Ph.D.) derecesi aldı. Yedisi yurt dışında olmak üzere toplam 27 kişisel sergi açtı. Aralarında, 2008- 2009 Sanat Kurumu “Yılın Sanatçısı Ödülü” (Baskıresim), 33.DYO Resim Yarışması Başarı Ödülü, 1.Uluslararası İstanbul Baskı Bienali Lukas Hahnemühle Özel Ödülü, 5.Hide- Takayama(Japonya) Ağaç Baskı Bienali Juntai-sho (ikincilik) Ödülü,  57. 61. 63. 70 ve 72. Devlet Resim-Heykel Sergisi  Başarı Ödülleri olmak üzere, toplam 18 ödül kazandı.

Editör: Haber Merkezi