GÜLSEN CANDEMİR/ İZ GAZETE-İzmir’de Pazar günü yapılan Las Tesis eyleminde bir ‘Yaşamı Savunmak Suçsa Ben de suçluyum’ dövizi taşıyan Funda Özdemir kıyafeti ve dövizi ile dikkat çekmişti. Bine yakın kadının katıldığı eylemde en önlerde yer alan Özdemir, eyleme neden katıldığını gazetemize anlattı.

İZMİR’DE FARK ETTİM

Funda Özdemir: “Doğu Anadolu’da sesini duyuramayan, şiddete maruz kalmış ama bunun farkında dahi olmayan kadınların sesi olmak istedim. Oradaki kadınlar şiddete maruz kalmasına rağmen ‘kol kırılır yen içinde kalır’ anlayışı nedeniyle sesini çıkaramıyor. Ben o gün onların duyuramadığı ses olmak istedim. Ben de yakın zamana kadar Malatya’nın bir köyünde yaşadım. İzmir’e gelip Kadının İnsan Hakları Eğitim Programına katıldıktan sonra o güne kadar her türlü şiddete maruz kaldığımı fark ettim. O günden beri de kadın eylemlerine gidiyorum.”dedi.

SOKAKTA İYİLEŞTİ

Kadına şiddetin toplumun kanayan yarası olduğunu ifade eden Funda Özdemir, kadın katillerinin ‘Ağır tahrik altındaydım’ yönündeki savunmalarının kendisini çok üzdüğünü belirtti. Kadın katillerinin ceza indirimi almasına karşı olduğunu ifade eden Funda Özdemir, kendisi de uzun yıllar kanserle mücadele ettiğini ve bu süreçte sokaktan asla vazgeçmediğini söyleyerek: “Ben kanseri sokakta yendim. Sokak beni iyileştirdi belki de.”diye konuştu.

EVDE ŞALVAR GİYİYOR

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Ulusla Arası Mücadele Günü’nde çocuk gelinlere dikkat çektiğini anlatan Özdemir, nerede kadın mücadelesi varsa orada yer almak istediğini ifade etti. Funda Özdemir, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nda aktif rol alıyor, Kadın Yazarlar Derneği’ndeki öykü atölyesinde öyküler yazıyor.  Yerel kıyafetlerini giyerek eyleme katılan Özdemir, evde şalvar giymeyi sevdiğini söylüyor.

Editör: Haber Merkezi