Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 aşılama programının öncelikli grubuna, basın kartı sahibi olan ve Basın İş Kanunu’yla çalışan gazetecileri de eklemişti. Medya çalışanları, bu kararı bir yandan sevinçle karşılarken bir yandan da sektörde aktif ve risk altında çalışan ancak Basın İş Kanunu’yla sigortalanmayan binlerce medya çalışanının olması nedeniyle eşitsizlik olarak nitelendirmişti.

KARAR ADİL OLMALI

Söz konusu karar İzmir’de faaliyet gösteren Genç Medya Platformu’nun da tepkisini çekti. Genç medya çalışanlarının yaptığı ‘Sağlıklı haber için 5N1K, 2 doz da aşı!’ başlıklı basın açıklamasında; aşı programının adil şekilde uygulanması istendi. Ayrıca, Basın İş Kanunu’yla sigortalanmasa bile medya sektörü içinde yer alan tüm çalışanların aşılanması gerektiği vurgulanarak bütüncül bir yaklaşım talep edildi.

AYRIMCILIK KABUL EDİLEMEZ

Çok sayıda gencin özlük haklarından mahrum ve Basın İş Kanunu kapsamı dışında çalışmak zorunda bırakılmasına da dikkat çekilen açıklamada, salgın gibi olağanüstü bir süreçte ayrımcılık yapılmasının kabul edilemez olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Genç medya çalışanları olarak; canını dişine takarak sektöre katkı koyan muhabirinden basın danışmanına, matbaa personelinden ofislerimizde hizmet sunan tüm emekçilere kadar her bir bireyin Covid-19 aşısından yararlanması gerektiğini söylüyor, kararın adil ve bütüncül bir yaklaşımla gözden geçirilmesini umarak sürecin meslek örgütlerinin yanı sıra ilgili platformlarla iş birliği içinde yürütülmesi çağrısında bulunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi