İZ GAZETE- Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İzmir Şubesi, sayılı günler kalan 1 Mayıs İşçi Bayramı için alana çıkma çağrısı yaptı. Basın açıklamasına Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak da katıldı. 

'HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

"Bugün bu alanda hep beraberiz, birlikteyiz ve daha da güçlüyüz" denilen açıklamada, "Tek gücümüz olan birlik ve beraberliğimizi tüm ülke ve dünyaya göstereceğimiz emek ve dayanışma günümüzde büyük mücadeleler vererek elde ettiğimiz kazanılmış haklarımıza hep birlikte sahip çıkmak, Demokrasinin, adaletin, barışın, sendikal hakların, hak aramanın önündeki engellerin kaldırılması için dayanışmayı büyütmek, artan enflasyon ve yoksulluk karşısında soframızdaki ekmeğimizi büyütüp, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayacak daha iyi ücret ve insan onuruna yakışır demokratik.sosyal haklarımıza sahip çıkmak insanca yaşam isteğimizi haykırmak için buradayız, birlikteyiz!  İnsanca yaşam ve çalışma koşulları için mücadele ediyoruz, zamların, dolaylı vergilerin, ekonomik sorunların, enflasyonun ve krizlerin yükünü biz taşımak istemiyor,  maaş artışlarımızın gerçek enflasyon oranında yapılmasını istiyoruz.  Bu 1 Mayıs'ta da kadın cinayetlerine, işten çıkarmalara, her türlü ayrımcılığa, taşerona, kayıt dışına, güvensiz ve güvencesiz her türlü esnek çalışma biçimlerine en yüksek sesimizle hayır diyor, başta kıdem tazminatımız olmak üzere; kazanılmış haklarımızdan geri adım atmayacağımızı göstermek için dünyanın her köşesindeki işçi kardeşlerimizle aynı günde alanlardayız. Bugün olduğu gibi bundan sonra da yaşamın her alanında  Sağlık ve Sosyal Hizmetlerde çalışan işçilerin gerçek sorunlarını, çözüm için taleplerimizi yüksek sesle haykırmaya devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı. 

TALEPLER SIRALANDI

Yapılan açıklamada talepler dile getirilirken, "Sağlık ve sosyal hizmet işçileri olarak, personel istihdamının sağlanmasını, iş yükümüzün hafifletilmesini istiyoruz. Meslek kodlarına uygun görev tanımlarımızın olmamasından kaynaklı görev dışı işlerde çalıştırılmak istemiyoruz. Uzun çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesini haftalık çalışma saatinin 40 saatin altına inmesini istiyoruz. Kamu işçilerine 696 KHK ile dayatılan zorunlu emekliliğin kaldırılmasını, 24 saat ücretsiz kreşlerin açılmasını, görev yeri değişikliklerinin baskı ve Mobbing aracı olarak kullanılmamasını, Tayin, becayiş hakkımızın verilerek aile bütünlüğümüzün korunmasını istiyoruz.  Sendikal baskıya, emek sömürüsüne ve mobinge karşı susmuyoruz, birlik mücadele dayanışma gününde bir aradayız, gücümüz birliğimizdir! Kıdem tazminatımız için... İnsan onuruna yakışır bir iş ve daha iyi ücret için... Ekmek, barış, özgürlük ve demokrasi için... 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun... Yaşasın 1 Mayıs" denildi.

Editör: Haber Merkezi