Buca Halk Eğitim Merkezi ile Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Eğitim Hemşireliği koordinatörlüğünde başlayan folklor kursu, hastane çalışanlarına pozitif motivasyon ile günlük yoğun çalışma temposunun yorgunluğunu bir nebze olsa da atıp, rahatlatma fırsatı sağladı. Hastane çalışanlarına sosyal etkinlik kapsamında başlatılan folklor kursu, büyük ilgi gördü. Haftada iki gün ikişer saat verilen kurs, hastanenin konferans salonunda yapıldı. Kursa başlayıp yaklaşık dört ayın sonunda profesyonelleşen ekip, çeşitli etkinliklerde de yer almaya başladı.

İlk olarak hastanede Hemşireler Günü yemeğinde gösteri sunan folklor ekibi büyük beğeni topladı. Daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılan Buca Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği, halka açık olarak gerçekleştirilen etkinlikte yer alan ekip, gösterileriyle beğeni topladı. 12 kişiden oluşan ekip Denizli, Bergama, Karadeniz yöresi ve Yeni Harmandalı oyunlarını sergiledi.

Hastane Yöneticisi Op. Dr. Hilmi Güngör, "Hastanemiz konumu itibari ile çok yoğun hasta potansiyeline sahip ve bu yoğunluk karşısında da tüm çalışanlarımız canla başla çalışıyorlar. Eğitim hemşireliğimiz ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu çalışanlarımız için farklı etkinlikler yapmayı düşündük. Aynı zamanda folklor kursu açılması yönünde de gelen talepler doğrultusunda bu faaliyeti hayata geçirmeye karar verdik. Buca Halk Eğitim Merkezi'nden de destek alarak folklor kursumuz başlamış oldu. Geçen dört ayın sonunda profesyonel bir folklor ekibi ortaya çıktı. Başarmış oldukları işlerden ötürü tüm ekip ve çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Editör: Haber Merkezi