Rotary 2440. Bölge Trafik Komitesinin çocuklara yönelik üç yıldır devam eden trafik eğitimlerinin ilki bu yıl Urla Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Bölgeye bağlı 3 kulübün ortaklaşa düzenlediği eğitimlere İlkokulda okuyan toplam beş okuldan yaşları 3 ile 10 arasında 5 yüz öğrenci katıldı.

Trafik bilincinin çok küçük yaşlarda oluştuğunu dile getiren Rotary 2440. Bölge Trafik Komitesi Başkanı Tayfun Eyiel “Her yıl olduğu gibi bu yıl da profesyonel tiyatrocularımızın sahnede oynadığı Trafik Tiyatrosu ile trafik kurallarını eğlenceli bir dille onlara anlatarak hafızalarında yer etmesini amaçladık. Hemen ardından Emin Direksiyon similatörlerle pasif güvenlik tedbirlerinin güvenli kullanılması yönünde gerçekleştirdiği uygulamalarla çocukların bilinçlenmesi, trafik kurallarını uygulamanın bir alışkanlık haline gelmesi ve çocukların bu konuda ailelerini de bilinçlendirmelerine yönelik bir çalışma gerçekleştirdi. 3 yıldır devam eden bu eğitimlerimizde çok iyi geri bildirimler aldık. Hayat kurtaran bir çalışmanın erken yaşlarda amacına ulaştığını görmek hepimizi mutlu ediyor” şeklinde konuştu. Trafik Komitesinin eğitimlere ikinci dönem de devam edeceğini söylerine ekleyen Eyiel, bu yıl bir de yetişkinler için ileri sürüş teknikleri eğitimi düzenleyeceklerini söyledi.

Urla Rotary Kulübü Başkanı Tevfik Turna ise “Trafik Tiyatrosu çocuklarımızın trafik kurallarını eğlenerek öğrenmelerini sağlıyor. Trafikte kaza riski her zaman var ama amaç eğitimsizlikten kaynaklanan kazaları önlemek. Örneğin emniyet kemeri doğru kullanılmalı yani vücuda temas etmeli. Koltuk başlığı kaş hizasında, hava yastığı ise göğüs kafesine denk gelecek şekilde ayarlı olmalı. Bütün bunlar doğru kullanıldıklarında ölümcül kaza riski azalır. Çocuklarımızın burada öğrendikleri ile ailelerini de bilinçlendirmelerini yönelik bir trafik eğitim düzenledik” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi