CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hafta sonu İzmir'deydi. Bir dizi etkinliklere katıldı. Bu etkinliklerin en önemlisi ise tarım sektöründe bölgemizde son yılların en büyük kamu yatırımlarından biri olarak dikkat çeken BAYSAN Süt İşleme Fabrikası'nın Bayındır'daki temel atma töreniydi.

BAYSAN, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "Başka bir tarım mümkün" sloganıyla hayata geçirmeye çalıştığı kırsal kalkınma projesinde önemli bir yer tutuyor. Tesis sayesinde küçük üreticinin emeği değerlenecek, tüketiciye de olumlu yansımaları olacak. Tarım eko sisteminde yapacağı etkileşimlerle yaratacağı artı değerler de işin cabası. 100 milyon lira yatırım maliyetiyle günlük 100 ton süt işleme kapasitesine sahip tesiste 120 kişiye istihdam olanağı sağlanacak. Yılda 44 milyonu keçi, koyun ve manda sütü olmak üzere toplam 150 milyon lira ederinde ürün alınarak üreticiye destek olunacak.

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ise Kılıçdaroğlu'dan bir gün önce apar topar İzmir'e gelerek Bayındır’da (tesadüf işte) 'Küçük Menderes Havzası Tarım ve Orman Sektör Buluşması’nda konuşma yaptı.

"İzmir'de düzenlediğimiz #SözSizde Sektör Toplantımızda çiftçimiz, üreticimiz ve STK temsilcilerimizle bir araya gelerek üretimi, yatırımlarımızı ve gelecek hedeflerimizi değerlendirdik" diye de bir tweet attı. Ancak bize söylenenlere göre pek de başkalarına söz bırakmamışlar, hatta "söz" söyleyecek kimseleri de davet etmemişler toplantıya…

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan bu 'rol çalma' çabasına attığı bir tweet ile tepki gösterdi. Bakan tweetinde, "Apar topar koşarak İzmir’e geldi. Üretmeye değil, bir projeyi anlatmaya değil, tedbir almaya geldi. Tunç Soyer’in tarıma verdiği desteği, süt üreticilerine verdiği desteği köy/koop’u Neptün Soyer’in emeklerini, İzmir’de yazılan hikâyeyi gölgelemek için geldi" ifadelerini kullandı.

Murat Bakan benden çok yaşayacak. Toplantı daveti e-posta kutuma düştüğünde aynı şeyi düşündüm. O gün takip ettim, Tarım Bakanımız gün boyunca çok sayıda açıklama yaptı, destekleme ödemelerinin başladığını duyurdu, Akdeniz meyve sineğine karşı yapılan çalışmaları anlattı. Bu kadar telaşın arasına bir de Bayındır'ı sıkıştırdı!

Yalnız ben Sayın Murat Bakan'a bir yerde katılmıyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar, Tunç ve Neptün Soyer'in çabalarını, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilmek ilmek ördüğü tarımsal kalkınma modelini, binlerce emekçi ve üreticinin alın teriyle ortaya çıkan bu güzellikleri gölgeleyemeyecekler.

Neden derseniz, size Musa Eroğlu ustanın harika yorumladığı o güzel türküyle cevap vereyim,

"Bana ne yazdan bahardan, bana ne borandan kardan

Aşağıdan yukarıdan yolun sonu görünüyor

Azrail'in gelir kendi ne ağa der ne efendi

Sayılı günler tükendi yolun sonu görünüyor…"

CANIMIN TA İÇİSİN SEN…

Dediklerine göre hüznün en yakıştığı ay Eylülmüş.

Nedendir bilmem Eylül ile hüznün bir araya getirilmesi.

Belki serin rüzgarlar, sararan yapraklar yüzündendir

Belki sıcak günlerin sona ermesiyle ruhlar da üşür.

Oldum olası Eylül ayını pek sevmem.

Bir de soğuk kış gecelerini, özellikle yılbaşlarını.

Sevdiğim çok insanı bu aylarda kaybettim.

Ama asıl soğuk sevdiklerinizi kaybedince başlıyor.

O günden sonra hiç ısınmıyor ne yüreğiniz ne elleriniz.

Sürekli bir burun sızısı ile geçiyor yaşam.

Bir dizeye takılıp kalıyorsunuz bazen;

"Yokluğun cehennemin diğer adıdır,

Üşüyorum, kapama gözlerini…"

Bir çift ela göz, bir şarkı düşürüyor aklınıza,

"Canımın ta içisin sen…

Nasıl severim bir bilsen…"

Eşlikçisi de bir damla gözyaşı…

Şimdi, hemen,

Eylül bitmeden…

Çaresizliğe teslim olmadan…

Sarılın sevdiceğinize,

Ellerini tutun,

Gözlerinin içine bakın ve söyleyin…

"Canımın ta içisin sen…"

BİZ'DEN HABERLER

Bünyesinde izgazete.net haber sitesi, İzTV web, İZ Dergi, BİZ Yayınevi ve günlük İZGazete'nin yer aldığı İZ Medya, yeni yayın dönemine hızlı girecek.

Kısa süre içinde arka arkaya yayınlanacak üç dergi ve bir ilçe ekimizi kaliteli ve dolu dolu hazırlamak için kolları sıvadık. Dinamik ve genç kadromuz sahada sizlere son ve güncel haberleri verebilmek için arı gibi çalışıyor. Bir ekibimiz Foça'da, bir ekibimiz Dikili'de, bir diğer ekibimiz Narlıdere'de… Bir ayağımız ise İstanbul'da olacak.

İlk dergimiz 30 Eylül Perşembe günü sizlerle buluşacak. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nin 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da düzenleyeceği ve 150'ye yakın CHP'li belediyenin katılacağı, "CHP'li Belediyeler Tarım Zirvesi" fuarına özel bir İZTarım Dergisi hazırladık. Dergimizin giriş yazısını da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yazdı. Oldukça geniş hacimli tarım dergimizde sosyal demokrat belediyelerin, özellikle de İzmir'deki CHP'li belediyelerin başarı öykülerine yer verdik.

İZGazete olarak 4 gün sürecek fuarda biz de küçük bir stantla yer alacağız. Yapacağımız haberleri ve röportajları gazetemizin yanı sıra İzTV'den ve izgazete.net üzerinden de takip edebilirsiniz.

İZGazete'nin her ay bir ilçemize yer verdiği eklerinde sıra bu kez Narlıdere'de. Seçimlerde sosyal demokratlara rekor sayıda oy çıkan bu ilçemiz ile ilgili son gelişmeleri İZ NARLIDERE ekimizde sizlere aktaracağız. Narlıdere Belediye Başkanı Sayın Ali Engin ile yaptığımız röportajı keyifle okuyacağınızı umuyoruz.

Bir diğer dergimizde ise 28-29-30 Ağustos tarihlerinde yapılan 21. Dikili Kültür Sanat Demokrasi ve Emek Festivali'ni aktaracağız siz değerli okurlarımıza.

Daha sonraki dergimiz Foça ile ilgili olacak. İzmir'in bu güzel ilçesine ait çok doyurucu ve kapsamlı bir dergi sizleri bekliyor.

Ekim ayının 15'den itibaren ise İzTV olarak yeni yayın döneminde günlük yayın akışımız, yeni programlarımızla izleyicilerimizle buluşacağız. BİZ Yayınevi'nden de yeni kitap müjdelerimiz var. Müjdelerimiz bunlarla da bitmeyecek…

Ama şimdiden hepsini söylemeyelim, biraz da merak edilsin…

BİZ'i takip edin;

Bugüne dair sözünüz, gelecekte İZ'iniz olsun…

Sağlıklı kalın.