Yurtdışında katıldığı turnuvalarda elde ettiği başarılarla dünya sıralamasında ilk 32'ye giren tekerlekli sandalye tenisçilerinin Paralimpik Oyunları'na katılma şansı kazandığını ifade eden Büşra Ün, kendisinin de oyunlara 28'inci sıradan kota alarak katılacağını söyledi. Rio'ya Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) ile Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) özel davetiyle gideceğini belirten Ün, hedefinin Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu ifade etti.

Tenise başladığı 2009'dan bu yana her geçen gün başarı grafiğini yükselten genç tenisçi, son 7 yıldır Türkiye'de kendi klasmanında birinci sırada yer alıyor. Tenis sporunun masraflı olduğunu ve yıllardan bu yana antrenörü Osman Yıldız ile birlikte çok zor şartlar altında çalışmalarını gerçekleştirdiğini vurgulayan Ün, “Spor yaşantımı sürdürmek için yurtiçi ve yurtdışındaki ücretli turnuvalara katılmak zorundayım. 2015 - 2016 sezonunda yılın 6 ayını yurtdışında geçirdim. Bu da çok büyük bir külfeti beraberinde getiriyor. Ben ve benim gibi olan arkadaşlarımız sponsorların bizlere sağlayacağı katkılarla dünyada çok daha iyi başarılara imza atabiliriz. Rio'da iyi bir başarı elde ederek umarım dikkatleri daha çok çekebilirim. Paralimpik Oyunları'nda tekerlekli sandalye tenisiyle birlikte 8. branşta kota almış olduk. Bu alanda da bir ilke imza atmış olduk. Bugüne kadar engelli sporcular olarak oyunlarda en çok 7 branşta mücadele vermiştik" dedi.

HEDEFLER BÜYÜYOR

Hedefinin bundan sonra yapılacak olan Amerika Açık, Wimbledon, Avustralya Açık ve Fransa Açık gibi grand slam turnuvalarına ve paralimpik oyunlarına düzenli olarak katılmak olduğunu açıklayan Büşra Ün, bugüne kadar yanında olan sponsorları Sigorta Shop, ABB, Wilson, Nike, Sisev ile Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve Tekerlekli Sandalye Tenis Komitesine teşekkürlerini sunduğunu sözlerine ekledi.

KTK'NIN DESTEĞİ SÜRECEK

Aldıkları güzel haber sonucu son derece mutlu olduklarını belirten Kültürpark Tenis Kulübü (KTK) Başkanı Server Uyaroğlu ise Büşra'nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Büşra'nın elde ettiği başarılarla Paralimpik Oyunları'na gitmeyi hak ettiğini ifade eden Uyaroğlu, kulüp olarak bugüne kadar sağladıkları desteği sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi