Sistem sayesinde hastaneler ve Sağlık Bakanlığına bağlı diğer kurumlar arasında yapılan resmi yazışmalar, elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek. Cep telefonları, tabletler ve bilgisayarlar üzerinden paraflanabilecek veya e-imza ile imzalanabilecek. Böylece hem evrakların hızlı şekilde ilgili kurumlara teslim edilmesi sağlanacak hem de kâğıt, yazıcı, ulaşım ve arşivleme giderleri önemli ölçüde azalacak.

Genel Sekreterlik İdari Hizmetler Başkanlığında görev yapan Bilgisayar Mühendisi Ömer Öztekin ve Uzman Hakan Konuk tarafından 1 Nisan 2016- 3 Haziran 2016 tarihleri arasında Genel Sekreterliğe bağlı sağlık tesislerinde düzenlenen eğitimlerde kullanıcılara sistem hakkında detaylı bilgiler verildi. Örnek uygulamaların yapıldığı eğitimlerin ardından sistem tüm hastanelerde aktif şekilde kullanılmaya başlandı.

EBYS’nin Kuruma çok önemli faydalar sağlamaya başladığını belirten İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Ahmet Emin Erbaycu, “İnsan ve prosedürlerin iç içe yer aldığı karmaşık bir süreç olan bilgi yönetiminde önemli bir bileşen olan EBYS, kurumlarda yıllardır süre gelen doküman yönetimi kültürünü değiştirerek geliştirdi. Kurumlarımız daha önceden belgelerini belirli bir süre saklamakta, gereksiz olanları imha etmekte ya da belgelerin uzun süreli kullanım değeri söz konusuysa arşive kaldırılmaktaydı. Kurumlar büyüdükçe belge sistemleri de karmaşık hale gelmeye başlamıştı. Yürütülmekte olan bir işin nerede, ne zaman, kim tarafından ve ne şekilde gerçekleştirildiğini ortaya koyan, kurum içi ya da diğer kurumlarla iletişimi sağlayan ve güvenilir bir bilgi kaynağı olan EBYS, artık tüm sağlık tesislerimiz de kullanılmaya başlandı" dedi.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi