15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından Osmanlı armalı, Halk Özel Harekâtı (HÖH) yazılı bazı araçlarla kamuoyunun gündemine gelen HÖH’ün, İçişleri Bakanlığı’na kayıtlı bir dernek olduğu ve 22 ilde aktif çalışmalar yürüttüğü ortaya çıktı.

İleri’nin haberine göre Halk Özel Harekâtı’nın Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın internet sitesinde kaydı bulunan ‘resmi’ bir dernek olduğu görülüyor. Derneğin faaliyet alanı ‘düşünce temelli dernekler’, detaylı faaliyet alanı ise ‘sosyo politik alanda faaliyet gösterenler’ olarak tanımlanıyor. Derneğin Trabzon merkezli bir dernek olduğu belirtilirken, dernek şubelerinden birinin Ankara Kızılay’da olduğu öğrenildi.

‘OSMANLININ TORUNLARIYIZ’

Derneğin kurucusu ve başkanının Fatih Kaya isimli bir kişi olduğu iddia edildi. trabzonhabercisi.com isimli haber sitesinde Kaya için, “Türkmen Dağındaki Kayı (IYI) Tim Komutanı ve HÖH’ün kurucusu” olarak bahsediliyor.

Kaya’nın internet üzerinden yaptığı bir röportajda, 15 Temmuz’da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘sokağa çıkın’ çağrısını ‘cihad’ olarak değerlendirdiği görülüyor. Kaya’nın şu sözleri basına yansımıştı: “Hainler şunu iyi bellesin; bize sadece ‘sokaklara inin’ denildi, bizlere ‘sokaklara inin de sokakları onlardan temizleyin’ denmeseydi şu an Afrika’da olurduk. Bizler Elhamdülillah Osmanlı’nın torunlarıyız.”

'MİLLİ BİR OLUŞUM' 

Öte yandan HÖH’ün resmi internet sitesinde, şu ifadelere yer veriliyor: “Milli birlik ve beraberliğin buluşma noktası olan yerli STK Halk Özel Harekâtı milletimizin gür sesi olmaya ve toplum içerisindeki vatanseverlerin bir çatı altında toplanması için öncülük eden milli bir oluşumdur.”

CHP'Lİ BAKAN MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, söz konusu derneği Meclis gündemine taşıyarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Bakan, Soylu’ya şu soruları yöneltti: “Halkın Özel Harekâtı adlı derneğin başkanı ve yönetim kurulu kimlerden oluşmaktadır? Halkın Özel Harekâtı Derneği (HÖH) hangi illerde faaliyet göstermektedir? Derneğin kaç üyesi vardır? Halkın Özel Harekatı Derneği kurucusu ve genel başkanı olduğu ifade edilen Fatih Kaya adlı vatandaşın, Türkmen Dağında TİM Komutanı olduğu doğru mudur? Halk Özel Harekatı Derneği’nin faaliyetleri hakkında hukuka aykırılık bakımından inceleme/soruşturma başlatılmış mıdır? Henüz başlatılmadıysa ne zaman başlatılacaktır”

Editör: Haber Merkezi