Çalışmalarına kendi atölyesinde sürdüren Hatice Doğan, Türkiye ve yurtdışında 1997-2009 yılları arasında birçok ödülün sahibi oldu. Doğan'ın, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galeri'sinde gerçekleşen resim sergisinin açılış kokteyline çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı.

İnsanoğlunun var olduğundan bu yana göçü olgu olarak yaşadığını ve sinemadan fotoğrafa, edebiyattan karikatüre değişik sanat dallarının göçü hep konu edindiğini belirten Hatice Doğan, günümüzde iş göçü, beyin göçü, mülteci göçü olarak karşımıza çıkan göç olayının yoğunluklu olarak dramı, buna dayalı olarak hüznü de içinde barındırdığını söyledi.

Kültürel farklılaşmaları da anlatan Doğan, “Bunları köylerimizde, kasaba ve kentlerimizde, mahalle ve sokaklarımızda yaşıyoruz ve ben bunlara dayalı bilgi ve gözlemlerimi resimler olarak tuvaller aracılığıyla anlatmaya çalıştım. Çalışmalarımda 'keşke göç olmasaydı' soyut kavramının yerine insan yaşamında yadsınamaz gerçek olan göçlerdeki korkuyu, karmaşayı, savurganlığı, arkasında tınısını işittiğimiz bir müziğe dayalı olarak betimleme kaygısını taşıdım. Kısacası; göçmen kuşların bize söylemediklerini resimlerimle anlattım" diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi