CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, terör nedeniyle suçsuz, günahsız insanların hayatını kaybettiğini belirterek, "Teröre son vermek için Parlamento'da toplanıp, terörün bitirilmesi için bütün siyasi partilerin ellerini taşın altına koyması gerekiyor" dedi.

Çeşme adliyesine gelen Musa Çam, Türkiye'nin hem içeride hem de dışarıda, düşük yoğunluklu savaş tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Milletvekili Çam, "Türk Silahlı Kuvvetleri'miz, sınır ötesinde, Suriye topraklarında operasyonlar yapıyor. Ayrıca Güneydoğu Bölgesi'nde yaşanan terör olayları var. PKK, akıl almaz bir şekilde saldırılar gerçekleştirmekte. Masum insanlarımız şehit edilmekte. Dünyada, günümüzde, silahlı bir mücadele ile temel hak ve özgürlükleri kazanmak mümkün değildir. Silahların terkedilmesi gerekiyor. Parlamentoda her şeyin konuşulması gerekiyor. Ama AKP buna yanaşmıyor. Savaşmayı tercih ediyor. Silahlı mücadeleyi tercih ediyor. Karşılıklı olarak böyle bir ateşin içindeyiz. Ama olan masum insanlarımıza olmaktadır. Askerimiz, polisimiz şehit olmaktadır. Suçsuz, günahsız insanlar hayatını kaybetmektedir. Teröre son vermek için Parlamento'da bütün siyasi partiler, ellerini taşın altına koyması gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bütün bu sorunların çözümü için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstereceğiz" dedi.
Türkiye'de öncelikli hedefin terör olaylarının son bulması olduğuna dikkati çeken Milletvekili Çam, "Fakat görüyoruz ki AKP hemen Meclis açıldıktan sonra Suriye'ye ve Irak'a asker gönderme ile ilgili tezkerelerin süresinin bitimi nedeniyle yeni tezkereleri gündeme getirecek. İkincisi de olağanüstü hal ile ilgili üç aylık bir süre alınmıştı. Bu üç aylık süre de doluyor. Olağanüstü Hal'in uzatılmasını talep etmektedirler. Bizim Türkiye'de Olağanüstü Hal değil, olağan hale dönmemiz gerekiyor. Ülkede, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin daha da genişletilmesinden, insanların konuşmasından yanayız. Ama, bu yasaklar kapsamında cadı avı yaşanmaktadır. Suçsuz, günahsız insanlar tutuklanmakta, yargılanmakta, meslekten atılarak açığa alınmaktalar. Çok sayıda mağdur insan var. Meclis açıldıktan sonra hem tezkere, hem olağanüstü halin uzatılması ile ilgili çok ciddi tartışmaların olacağını düşünüyorum" dedi.

Çeşme'de yapılan RES'leri engellediği gerekçesiyle hakkında açılan davaya da değinen Milletvekili Musa Çam, "Bu RES'ler, yeşil alanlara ve tarım alanlarına yapılıyordu. Bununla ilgili çevre hareketleriyle birlikte bir eylem gerçekleştirmiştik. Bu eylemle ilgili bir suç duyurusunda bulunulmuş. Bu dosya ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde dokunulmazlığım kaldırıldı. Bu davada yargılanacağım. Bugün adliyeye dava içeriğini öğrenmek için geldim. Ne ile suçlandığımı bilmediğim için dosyanın fotokopisini aldım. Hukukçu arkadaşlarımla birlikte inceleyeceğiz. Arkadaşlarımla birlikte savunmamızı hazırlayarak önümüzdeki günlerde Çeşme Adliyesi'ne gelerek savunmamızı yapacağız" diye konuştu. Çam, açıklamalarının ardından ilçeden ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi