“Ulusal Sındırgı Araştırmaları Sempozyumu” kapsamında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıkı tarafından Sındırgı ve köylerindeki leylek popülasyonu ve leylek yuvaları hakkında “Geçmişten Günümüze Sındırgı’nın Leylekleri” konulu bir sunum yapılacak.

Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Sındırgı, bulunduğu coğrafya ve temsil ettiği kültürel değerler açısından, ülkemizin yaşadığı sosyal ve ekonomik değişmeleri yansıtan önemli bir ilçe olarak biliniyor. Sındırgı’nın çeşitli yönleriyle tanıtılacağı sempozyum da “Yerel Kalkınma Stratejileri, Tarihi Şahsiyetler, Turizm, Flora ve Fauna, Sosyokültürel Özellikler, Sosyoekonomik Özellikler, Sındırgı’nın Arkeolojik Değerleri, Tarımsal Faaliyetler, Sındırgı’nın Temettuat Defteri ve El Sanatları” konulu paneller düzenlenecek.

Sosyal program kapsamında; Çoturtepe Köyü Taş Evleri, Kıran Köyü Ambarları, Ulus Dağı, Hisaralan Kaplıcaları, Çaygören Barajı, Emendere ve Pürsünler Köyü ziyaret edilecek.

Sempozyumun onur kurulunda; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Ege Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hatice Beril Dedeoğlu, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi