Prof. Dr. Şeniz Kısmalı için Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Feyzi Önder Konferans Salonu’nda cenaze töreni düzenlendi. Törene, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Bolca, akademisyenler, öğrenciler ve ailesi katıldı.

Törende konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Hatıralarıyla, öğrencileriyle, ailesiyle bilimselliğiyle yaşadığı hayatla ilgili her zaman bir meslektaş olarak gurur duyacağımız bir hocamızdır. Değerli bir öğretim üyemizi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Hayatı boyunca mesleği ve üniversitesine, büyük emekler vermiş olduğunu görüyoruz. Allahtan rahmet dilerim” dedi.

Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Bolca ise “Fakültemiz çok büyük bir değerini yitirdi. Hepimizin hocasıydı. Hepimizin üzerinde katkısı ve emeği var” diye konuştu.

EÜ Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. Semih Erkan ise “Doğru bildiği şeyin arkasında mücadele eden ve çevresine devamlı yardımda bulunmaya çalışan paylaşımcı, fedakar bir kişiydi. Bildiğini çevresine öğretmeye çalışırdı. Öğrencilerinin de fahri annesi konumundaydı. Çocukları ve ailesiyle gurur duyardı. Hocamız iz bırakarak gitmiştir, ruhu şad olsun” dedi.

Prof. Dr. Şeniz Kısmalı’nın naaşı Bornova Ali Rıza Güven Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Editör: Haber Merkezi