Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi ve Ege Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr.Beril Dedeoğlu hayatını kaybetti. Dedeoğlu bir süredir geçirdği beyin kanaması rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyordu. 

BERİL DEDEOĞLU KİMDİR

Beril Dedeoğlu 1961'de Ankara'da dünyaya geldi. Lise eğitimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. 1986'da İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. 1999 yılında doçent, 2005 yılında profesör olan Prof. Dr. Dedeoğlu, aynı yıl Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığına getirildi.  6 Şubat 2012 tarihinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine atanan Prof. Dr. Dedeoğlu, 22 Eylül 2015 tarihinde geçici seçim hükümetinde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci olarak atandı. Bakanlık görevinin ardından, 10 Aralık 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yükseköğretim Kurulu üyeliğine atandı. Dedeoğlu 28 Şubat 2017 tarihinde Ege Üniversitesi Rektör Vekili olarak atandı. Beril Dedeoğlu, 2018 yılının Ekim ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu'na atanan isimlerden birisi oldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Altan Gümüş'ün kızı olan Hatice Beril Dedeoğlu, evli ve iki çocuk annesiydi.

Editör: Haber Merkezi