Bergama Belediyesi’nde işten çıkarılan Nazlı Deniz Tan, Gonca Çetin ve Alev Çakır’a grev, miting ve doğa eylemlerinde gösterdikleri toplumsal dayanışma ile bilinen Praksis Müzik Grubu ile Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu da destek verdi. Rock formunda yaptıkları müzikle ülke çapında büyük kitlelere ulaşan Praksis yeni şarkısı ‘Güzel Günler’ ile Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu ise tek kişilik gösterisiyle büyük beğeni kazandı.

Konser sırasında bir konuşma yapan Praksis Grubu’ndan Serdar Türkmen; “Bugün buraya gösterdikleri direnişle hepimize örnek olan üç kadın işçi arkadaşımıza dayanışma göstermek için geldik. Onlar yaşanılan haksızlıklara karşı bayrağı devraldılar. Burada bugün şarkılar söyledik, türküler söyledik ama aslında bir iradeyi ortaya koymuş olduk. Biliyorum ki Bergama Belediyesi’nde ki işimize hep beraber geri döneceğiz. Aslında oda yetmeyecek daha kazanılacak bir sürü hak mücadelesi var” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen “Bergama İşçileri Direniş Konseri” 3 kadın işçinin de dâhil oldukları “Çav Bella” şarkısı ile sona erdi.

KAYNAK: AJANS BAKIRÇAY

Editör: Haber Merkezi