Olay, geçen yıl 12 Nisan'da meydana geldi. Romanya Başkonsolosluğu önünde görevli polis memuru Osman Sağcan ile İzmir Devlet Tiyatrosu oyuncusu Rüçhan Gürel ve Han Tiyatrosu oyuncusu Murat Kapdağlı arasında araç park etme konusunda tartışma çıktı. Polis memuru Sağcan, iki tiyatrocuya park yasağı olduğunu söyleyip, araçlarının bulunduğu yerden çekmelerini istedi. İddiaya göre, tepki gösteren Murat Kapdağlı, Osman Sağcan'a hakaret edip, sağ işaret parmağını tutup çevirerek kırdı. Rüçhan Gürel de polis memuruna hakaret etti. Polis memuru Sağcan, iki tiyatrocudan şikayetçi oldu. Olayı oruşturan Cumhuriyet Savcısı, Murat Kapdağlı ve Rüçhan Gürel hakkında dava açtı. İzmir 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonunda Murat Kapdağlı 'hakaret' suçundan 11 ay 20 gün, 'yaralama' suçundan da 9 ay 10 gün olmak üzere toplam 21 ay hapis cezasına, Rüçhan Gürel de 'hakaret' suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Hakim iki sanığa verilen cezayı da 5 yıl süre ile erteledi.
 

Ceza davasının sonuçlanması ardından polis memuru Osman Sağcan, avukatı Seyit Ahmet Akyüz aracılığıyla Murat Kapdağlı ve Rüçhan Gürel'e karşı tazminat davası açtı. Avukat Akyüz dava dilekçesinde, şöyle dedi:

"Bu olay nedeniyle müvekkilin sağ el işaret parmağı kırılmıştır. Bu yaralanma yüzünden kendisi 8 aya yakın bir süre hiçbir şekilde çalışamamıştır. Davacı tedavi süresince ilaç, hastane ve medikal ürün masrafları nedeniyle maddi zarara uğramıştır. Ayrıca taltif olarak verilen operasyon tazminatından mahrum kalmıştır. Müvekkil davacının uğradığı maddi zarar ile yaşadığı ağır ruhsal çöküntü nedeniyle oluşan manevi zararın tazmini için mahkemenize başvurmak zorunda kalınmıştır." 

Avukat Seyit Ahmet Akyüz, Murat Kapdağlı'dan 1000 lirası maddi 12 bin lirası manevi toplam 13 bin lira, Rüçhan Gürel'den de 4 bin lira manevi olmak üzere toplam 17 bin lira tazminat talep etti. Tazminat davası henüz görülmeye başlanmadı.

Editör: Haber Merkezi