Menderes Gümüldür'de geçen cuma saat 03.00 sıralarında uygulama noktası oluşturan jandarma ekipleri, şüphe üzerine bir minibüsü durdurmak istedi. Ancak jandarmanın ihtarına uymayan minibüs şoförü araçla bölgeden uzaklaştı. Bunun üzerine jandarma konuyla ilgili polise bilgi verdi. Dereköy Kavşağı'nda polis ekipleri kontrol noktası oluşturdu.

Yolu kapatan polis ekipleri, 'Dur' ihtarında bulundu ancak minibüs durmayıp, önlem alan polis otosuna çarpıp 1 polis memurunu ağır yaraladıktan sonra hızla bölgeden uzaklaştı. Bir süre sonra da minibüsün şoförü aracı bırakıp kaçtı. Minibüste yapılan kontrolde, aralarında Suriye, Kamerun, Fildişi ve Nijeryalılar'ın da bulunduğu 25 yabancı uyruklunun bulunduğu tespit edildi. Bu kişiler İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olay yerinden kaçan minibüs şoförü 24 yaşındaki T.K.'nın yakalanması için çalışma başlattı. Olayın yaşandığı gün öğle saatlerinde T.K., polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Öte yandan göçmen kaçakçılığı suçu kapsamında, 23 yaşındaki U.Y. ile 31 yaşındaki H.K. da gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen T.K. 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' ve 'göçmen kaçakçılığı yapma' suçlarından tutuklandı, diğer 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: Haber Merkezi