Konak'ta kullandığı motosikletle görev başındaki polis memuru 33 yaşındaki Sabri Emir'e çarpıp ölümüne neden olduğu iddiasıyla 24 yaşındaki Burak Demir'in yargılanmasına devam edildi. Sanığın tahliye talebi hakim tarafından reddedilip, duruşma ertelendi.

Kaza, geçen Haziran ayında Altınyol Zafer Payzın Köprü altında meydana geldi. İzmir'de 7 yıldır görev yapan ve 35 A 4241 plakalı polis otosunda görevli polis memuru Sabri Emir'e, sabah trafiğinin akışını sağladığı sırada, Karşıyaka'dan Konak yönüne giden Burak Demir yönetimindeki 35 DC 2039 plakalı enduro tipi motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulup başını beton zemine çarpan 11 yıllık polis memuru Emir, ağır yaralandı. Sağlık görevlileri, Emir'i ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı. Kalbi duran ve yaklaşık bir saat kalp masajı yapılan polis memuru kurtarılamadı. Gözaltına alınan motosiklet sürücüsü Burak Demir, tutuklandı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Nesri Sumru Tunç Emeklioğlu, sanık Burak Demir hakkında 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 2- 6 yıl hapis cezası istemiyle yargılanması için dava açtı. 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmaya tutuklu yargılanan sanık Burak Demir, avukatı Ufuk Mansuroğlu, ölen polisin eşi Özlem Emir, babası İbrahim Demir ile avukatları Mustafa Nevhan Akyıldız katıldı.

Ölen polis memurunun ailesini avukatı Mustafa Nevhan Akyıldız, olayın kasıtlı suçla işlendiğine dair daha önce dilekçe verdiklerini, sanığın bu talep doğrultusunda tutuklu yargılanmasını istedi. Sanığın avukatı Ufuk Mansuroğlu ise “Mobese kayıtlarında olay anının görülmediği belirtilmiştir. Müvekkilimin lise arkadaşı olan Manolya isimli kadın, tesadüfen ailesi ile araç içerisinde seyrederken kazayı gördüğünü belirtmiştir. Bu kişi tanık olarak dinlensin. Biz Manolya'nın içinde bulunduğu aracın modelini ve plakasını bilmiyoruz. Mobese kayıtlarından, plakası ve modelinin tespiti yapılsın. Bunun için bize süre verilsin. Olayda bilinçli taksir yoktur. Maktül polis memuru Sabri'nin yola çıkarken sağ tarafa bakıp bir aracın gelebileceğini ön görmesi gerekirdi. Sanığa bu konuda bir öngörüde bulunması yüklenemez. Bu nedenle bilinçli taksir veya olası kast söz konusu değildir. Tutuklu kaldığı süre ve infaz yasasındaki değişiklikler nazara alınarak tahliyesini talep ediyoruz. Biz kendisini duruşmalarda hazır edeceğiz" dedi.

Hakim Hüseyin Koç, tanık olarak dinlenmesi için talep edilen Manolya'nın açık kimliği ve adresinin tespiti için süre verilmesine, adrese bildirildiğinde tanık olarak zorla getirilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 17 Ekim'e erteledi.

Editör: Haber Merkezi