Buca’da birlik ve beraberliğe büyük önem verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Levent Piriştina, ‘Çalışmalarımızda esnaf sanatkarların görüşlerine büyük önem veriyor, Esnaf Odası ve Şoförler Odası başkanları ile sürekli istişare halinde bulunuyoruz. Biz kendimizi bir aile gibi görüyoruz. Dolayısıyla iki oda başkanımla birlikte ailemizin büyüğü olarak Zekeriya Mutlu’yu ziyaret etmek, yeni dönemde başarılar dilemek istedik.’ dedi.

Türk ekonomisinin zor günlerden geçtiğini hatırlatan Piriştina, ‘Esnaf sanatkarlar ekonomik zincirin en zayıf halkalarından biri. Buna rağmen toplumsal yaşamda büyük önem taşıyorlar. Buca’da bu düşüncelerle hareket ediyoruz. Esnafa hizmet için ilçemizdeki iki odamızla ve üst kuruluşları İzmir Birliği ile işbirliğine her zaman hazırız’ dedi.

Zekeriya Mutlu’nun esnaf teşkilatını en iyi şekilde temsil ettiğini kaydeden Turan Yazgan ile Veliittin Topuzoğlu ise, Mutlu’nun ve İzmir Birliği’nin Türk esnaf teşkilatlarında farklı bir yeri olduğunu vurguladılar.

Tebrik ziyaretinden büyük memnunluk duyduğunu dile getiren İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, esnaf sanatkar teşkilatına hizmet vermekten gurur ve mutluluk duyduğunu belirtti.

Esnaf yöneticiliğinin fedakarlık isteyen bir iş olduğunu hatırlatan Mutlu, ‘Üyelerimiz zor günler geçiriyor. Onlara işlerini geliştirmeleri, refah seviyelerini artırabilmeleri için destek vermek, mesleki eğitim ile geleceklerini inşa etmek ve çağa uyumlarını sağlamaları için doğru rehberlikler vermek bizim görevimiz. Esnaf yöneticileri ailelerinden, sosyal hayatlarından özveride bulunup üyelerine hizmet vermek için ellerinden geleni yapıyorlar. Böylesine zorlu bir görevi üstlenen esnaf temsilcilerine destek vermek her kesimin görevi. Buca’daki güzel işbirliğinizi de yakından takdirle izliyorum. Bu güzel çalışmaların diğer ilçelere de örnek olmasını diliyorum’ şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi