İZ GAZETE-  Kadınlar, Muğla’nın Ula ilçesinde erkek şiddeti sonucu katledilen Pınar Gültekin için eylem kararı aldı. 'Kadınlar Birlikte Güçlü'nün çağrısıyla bir araya gelen eylemciler İzmir Alsancak'ta toplandı. Gültekin'in katledilmesini protesto eden kadınlar polis müdahalesiyle gözaltına alındı. Polise, çevredeki vatandaşlar tepki gösterdi.

Yaklaşık 20 kişiye yakın kadının gözaltına alındığı bilgisine ulaşılırken, gözaltına alınan kadınlardan bazılarının ismi belli oldu.

Deniz Anur 
Deniz Uslu
Emine Akbaba
Gizem Coşkun 
Ayla Altıntaş 
Rengin Oğuz
Meryem Yıldırım 
Elif Yerlikaya

Pınar Usta
Zehra Akbıyık
Arzı Sert
Zühal Ser

POLİSTEN SERT MÜDAHALELER!

İz Gazete'ye gelen bilgiye göre, polis, gözaltına alınan kadınlara sert müdahalelerde bulundu. Bazı kadınların vücudunda morluklar oluştu. 

'BİZ KATİLİ TANIYOR, BU CESARETİ NEREDEN ALDIĞINI İYİ BİLİYORUZ'

Katledilen Pınar Gültekin için 'Kadınlar Birlikte Güçlü' platformu üyeleri bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, "Pınar Gültekin, reddettiği erkek tarafından eziyet edilerek öldürüldü. Münevver Karabulut, Şule Çet, Helin Palandöken, Güleda Cankel, Aleyna Çakır, Zeynep Şenpınar, Ceren Özdemir ve adını sayamadığımız yüzlerce kadın gibi gencecik yaşında yaşamı elinden alındı. İşte o isimlerini bile sayamayacağımız kadar çok kadın; gereken adımlar atılsaydı, kadınların yaşaması için politikalar uygulansaydı şimdi yaşayacaklardı. Biz katili tanıyoruz, bu cesareti nereden aldığını, daha ilk ifadesinde Pınar’ı itibarsızlaştırmayı nereden öğrendiğini çok iyi biliyoruz. Daha önce defalarca karakollarda, duruşma salonlarında karşımıza çıktı. Her kadın katilinin birbirinden nasıl beslandiğini, onları bu düzenin nasıl koruduğunu biliyoruz. Kadınların böyle eziyet edilerek öldürülmesine geçit verenler, kadın katillerine iyi hal ve haksız tahrik indirimi verenlerdir. Kadın cinayetlerini durdurmak için hiçbir önlem almayan, kadınları yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesini ise tartışmaya açanlardır. Açıkça söylüyoruz, kadın düşmanı politikaları üretenler, kadın cinayetlerinin suç ortağıdır" denildi.

'AKLINIZDAN BİLE GEÇİRMEYİN'

Açıklamada ayrıca, "Artık yeter, biz yaşamak istiyoruz. Hiçbir kadını nerede olduğuyla, ne giydiğiyle, ne içtiğiyle suçlamanıza izin vermeyeceğiz. Kadın cinayetlerini meşrulaştırmanıza izin vermeyeceğiz. Daha önce defalarca söyledik, yine söylüyoruz: Katilleri değil kadınları koruyun. Kadınlar istedikleri gibi yaşayacak. Önümüze istediğiniz engeli çıkarın; kadınlar özgürlüğü, eşitliği, yaşamlarını alana kadar durmayacak. Ve bir kez daha buradan tüm yetkilileri, tüm kademeleri uyarıyoruz: İstanbul Sözleşmesi’ne dokunmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Pınarları yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesi’dir. Uygulayacaksınız. Pınar Gültekin için ve öldürülen tüm kadınlar için hiç durmadan yaşam hakkımız için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kadın cinayetlerini durduracağız!" ifadeleri kullanıldı.


 

Editör: Haber Merkezi