Muhsin Gökkaya - Pi Gençlik Derneği, AB ile sivil toplum diyaloğu kapsamında yürütülen “Yerelde Gençlik Çalışmalarının Güçlendirilmesi İçin Sivil Toplum Diyaloğu” isimli projesinin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Pi Gençlik Derneği ve Hollanda’dan Bloom Foundation ortaklığı ile yürütülen projeye İzmir Büyükşehir Belediyesi de destek veriyor. 15 ay sürecek proje ile Hollanda ve Türkiye’de gençlik alanında çalışan sivil toplum kuruluşları arasındaki diyaloğun güçlenmesi amaçlanıyor.

Bunun yanında projenin Hollanda ve Türkiye’de ayrımcılıkla mücadele, cinsiyet eşitliği ve istihdam konularında yerelde var olan ihtiyaçları belirlemeyi de amaçladığı kaydedildi.

Gençliğe Hizmette 8 Yıl

Projenin yanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Pi Gençlik Derneği Başkanı Begüm İntepeler, “Her zaman gençlerin fırsat eşitliğinden ve AB imkanlarından faydalanmaları adına hareket ettik” dedi. Her zaman gençlerin haklarını gözeten bir dernek olduklarını belirten İntepeler, “Yaklaşık 8 yıldır gençlik alanına hizmet veren bir dernek olarak, sivil toplum diyaloğunun altıncı döneminde bu alanda kabul edilen tek proje olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca İntepeler, dernek olarak yaş ayrımcılığına yönelik de çalışmalar yaptıklarını belirtti. Konuşmasının sonunda ise Begüm İntepeler, projenin İzmir’e ve gençlik çalışanlarına çok faydalı olacağına inandığını ifade ederken katılımcılara da teşekkürlerini iletti.

Editör: Haber Merkezi