Bülent Pınarbaşı-Geçtiğimiz aylarda İçişleri Bakanlığı tarafından Petkim yönetimine FETÖ/PDY ve diğer terör örgütleriyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle bildirilen listede yer alan isimlerin iş akitlerinin feshedilmesine başlandı. Geçtiğimiz Perşembe günü başlatılan işten çıkarmalarda ilk gün karar tebliğ edilen 4 kişinin ardından devam eden süreçte toplam rakam 13’e çıktı.

İlk günden herhangi bir eyleme karşı Aliağa Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan güvenlik önlemleri altında bildirim yapılan ikisi beyaz yakalı 13 kişiye İş Kanunu’nun 25/2 maddesi gereğince iş akitlerinin feshedildiği beyan edildi. Kanunun bu maddesine göre işten çıkarılan personel herhangi bir tazminat alamadığı gibi iş güvencesi ve işsizlik ödeneğinden de yararlanamıyor.

Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 40 kişinin yer aldığı listedeki isimler üzerinden işten çıkarılmalar önümüzdeki günlerde de devam edecek. Konuyla ilgili olarak Petrol İş Sendikası temsilcilerinin Bakanlık ve işveren nezdinde görüşmelere devam ettiği, durumun netlik kazanmasının ardından bir açıklama yapılacağı öğrenildi.

Aliağa Ekspres

Editör: Haber Merkezi