İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından gerçekleştirilecek olan IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'na geri sayım başladı. 7 - 10 Şubat 2017 tarihlerinde Fuar İzmir'de kapılarını 11. kez açmaya hazırlanan fuar, sektörün önemli markalarını İzmir'de buluşturacak. Türk moda dünyasına her yıl yeni isimler kazandıran Gelinlik Tasarım Yarışması ile IF Wedding Fashion İzmir, yetenekli ve genç tasarımcılara, kendilerini sektöre tanıtmaları konusunda imkân sunuyor. Geçmiş yıllarda birinci olanlar sektöre başarılı adımlar attı.

ESKİ BİRİNCİLER, YENİ MODACILAR

8 yıldır düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması'nda birinci olanların kariyerlerini yükseltmesi yüzleri güldürüyor. 2015 yılı birincisi Taner Tabaklı İzmir'de açtığı Madame Tuu Gelin Butiği'nde özel tasarım gelinlik ve gelinlik ayakkabıları satışı yapıyor. 2014 yılı birincisi Firdevs Tülin Gülhan İngiltere'deki De Montfort Üniveritesi'nden yüksek lisans bursu kazanarak dünyaca ünlü markaların tasarımcılarından eğitim alma şansı yakaladı. Gülhan, eğitiminin ardından Türkiye'ye dönerek kendi markasını yaratmayı hedefliyor. 2013 yılı birincisi Okan Karakuş ise internet ticareti alanında çalışmalarını sürdürüyor. 2012 yılı birincisi Havva Ağu, iş hayatına atılarak bir süre çeşitli markalar için tasarım yaptı. Ağu, daha sonra EİB Hazır Giyim Yarışmasına katıldı ve yarışmada birinci olarak yurtdışında eğitim alma hakkı kazandı. Havva Ağu, Milano'da moda eğitimine devam ediyor. 2011 yılı birincisi Gökhan Yavaş yarışmalara katılmaya devam ederek; İTKİB Deri Tasarım Yarışması'nda üçüncülük ve Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'nda ikincilik ödüllerinin sahibi oldu. Ödüllerin ardından mesleğine İstanbul'da devam eden Yavaş, Damat Tween markasının tasarım ekibinde çalışmalarını sürdürüyor. 2010 yılı birincisi Fatma Palaoğlu ise profesyonel hayatına İstanbul'da çeşitli markalarda tasarımcı olarak devam ediyor.


'DÜŞ BAHÇESİ'

IF Wedding Fashion İzmir'de bu yılın performans defilesi geçen yılın birincisi Tuğçe Görgülü tarafından gerçekleştirilecek. Düş Bahçesi isimli koleksiyonun performans defilesi 9 Şubat Perşembe günü saat 19.00'da Fuar İzmir'de olacak. 8 abiye ve 20 gelinlikten oluşan 28 parçalık bu koleksiyon hazırlanırken baharın üzerimizde bıraktığı hislerden ilham alındı.

İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası'nda gerçekleştirilen dikim çalışmalarının bitmesine az bir zaman kaldığını belirten Görgülü, ilk profesyonel defilesini gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşadığını vurguladı. Görgülü şöyle dedi:
"Koleksiyonumun modaseverlerle buluşmasına sayılı günler kaldı. Baharın tatlı havasını ve hissettirdiği duyguları koleksiyonumla, defileyi izleyenlere yansıtmak istiyorum. Performans defilesinde ünlü mankenler benim kreasyonumu sergileyecek, bu ayrıcalığı yaşayacak olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yarışma birincisi olmanın en büyük avantajının defile yapmak olduğunu düşünüyorum. Bu bize sunulan büyük bir fırsat ve sektöre giriş bileti."

Tuğçe Görgülü'nün defilesinde yer alacak mankenler; Irmak Atuk, Şebnem Schaefer, Merve Büyüksaraç Ciner, Elif Ece Uzun ve Ebru Öztürk İzmir'de bahar rüzgarları estirecek.

Sektöre ve yalnızca profesyonel alıcıya yönelik olarak düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir; dört gün boyunca modaya, ticarete ve birbirinden iddialı defilelere ev sahipliği yapacak.
 

 

 

Editör: Haber Merkezi