ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Adana, İzmir ve Muğla'da görevli Amerikan diplomat ve asker ailelerinden güvenlik endişesi nedeniyle Türkiye'yi terk etmelerini istedi.

ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları, ABD'nin Adana Konsolosluğu, İncirlik Hava Üssü,İzmir ve Muğla'da görevli asker ve diplomat ailelerine bir yazı göndererek "güvenlik endişeleri" nedeniyle Türkiye'yi terk etmelerini istedi. Yazıda ailelerin resmi ifadeyle "emir üzerine ayrılışı" (ordered departure) sırasında doğacak tüm masraflarının hükümettarafından karşılanacağı belirtildi. Military Times gazetesine göre karardan yaklaşık 700 eş ve çocuğun etkilenmesi bekleniyor.

ABD Avrupa Komutası Komutanı General Philip M. Breedlove imzalı yazıda "Asker ailelerimiz açısından bunun yıkıcı olduğunu anlıyoruz ancak onları güvende tutmalı ve güçlü müttefiğimiz Türkiye'nin terörizme karşı mücadelesine destek vermek amacıyla birliklerimizin muharip etkinliğini güvence altına almak zorundayız" denildi. Yazıda ABDSavunma Bakanı Ashton Carter'ın onayı bulunuyor.

haberler.com

Editör: Haber Merkezi