Erzurum'un Aziziye ilçesi'nde bir apartmanın ikinci katında oturan Ömer Kamber, psikolojik sorunları olan annesini evde bırakıp bir süreliğine dışarı çıktı. Kamber, eve döndüğünde annesinin pencereden atlamak üzere olduğunu görüp, koşarak son anda onu yakaladı.

Pencerede can pazarı: Annesini son anda yakaladı - 2

EKİPLER GELENE KADAR ANNESİNİ TUTTU

Bağırıp komşularından yardım isteyen Kamber, itfaiyeye haber verilmesini istedi. O sırada eline geçirdiği çarşafı pencereden sarkan annesinin beline sarıp tutarak ekipler gelene kadar bekledi.

Pencerede can pazarı: Annesini son anda yakaladı - 3

İtfaiye ekipleri, adrese gelince, binanın önüne hava yastığı açtı. Yangın merdiveniyle pencereye ulaşan ekipler, anne Yeter Kamber'i alıp indirdi. Sağlık ekipleri de yaşlı kadına hemen müdahale etti.

Pencerede can pazarı: Annesini son anda yakaladı - 4

İTFAİYE KURTARDI

Merdivenden inen Ömer Kamber, daha sonra da hastaneye gitmemek için direnen annesini polis ve sağlık ekiplerinin yardımıyla ikna etti.

Yeter Kamber, oğluyla birlikte ambulansla Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü.

Pencerede can pazarı: Annesini son anda yakaladı - 5

''TEDAVİYİ KABUL ETMİYOR''

Erzurum'da elektrik teknisyeni olan Ömer Kamber, annesinin hastalığı nedeniyle evlenmediğini söyledi. Kamber, 7 sene önce göreve başladığında yanına getirdiği annesinin, yıllardır psikolojik sorunu olduğunu ve rahatsızlığının son bir haftada arttığını belirtti.

Pencerede can pazarı: Annesini son anda yakaladı - 6

Annesinin hasta olduğunu kabul etmediği gibi tedaviye de izin vermediğini söyleyen Kamber, ''Evden yarım saatliğine çıkmıştım, döndüğümde hastaneye gidecektik. Eve döndüğümü kapının sesinden anlayınca kendini camdan atmak istedi. Tam o arada yakalayarak beline doladığım çarşafla itfaiye ekipleri gelene kadar tuttum'' diye konuştu.

Pencerede can pazarı: Annesini son anda yakaladı - 7

Annesinin tedavisi için ilgili kurumlarla temasa geçtiğini söyleyen Kamber, bir an evvel tedavisinin başlatılması gerektiğini belirtti.

(DHA)

Editör: Haber Merkezi