GÜLSEN CANDEMİR- Alsancak’ta pazar günleri açılan semtin tek pazarının, Kahramanlar bölgesine taşınacağını duyan mahalle halkı ve pazar esnafı tepkili. Bölgedeki tek pazar olması nedeniyle tüm sebze meyve ihtiyacını pazardan gideren semt sakinleri, pazarın kaldırılmasına tepki gösteriyor. Yıllardır aynı pazarda tezgah açan esnaf da pazarın kapatılmasına, Kahramanlar’a taşınmasına sıcak bakmıyor.

'MARKETLERE MECBUR BIRAKIR'

Esnaflardan Ali Bilal, “Pazarı neden taşıyorlar bize de gelip anlatsınlar. Her kalkan Pazar yöre halkına büyük mağduriyetler yaratıyor. Kahramanlar’da bir pazaryeri var ikinciye gerek yok ki. Mademki semt pazarlarını kaldıracaklar daha uygun yere taşısınlar. Buradaki kesim ağırlıkla emekli ve yaşı büyük. Pazar dediğiniz yerin biraz eve yakın olması lazım. Bu ablam 75 yaşında, sorun bakalım Kahramanlar’a gidebilir mi? Pazar kalkarsa insanlar marketlere mecbur bırakılır. Biz halk olarak Pazar kültürüne alışığız. Pazarda her şey gözünüzün önünde ve taptaze. Toplanan, gece hale getirilen ürünler sabah müşteriye ulaşıyor. İnsanları marketlere mecbur bırakmasınlar. Marketlerde en taze sebze 3-4 günlüktür” diye konuştu.

75 yaşındaki Semra Taşar ise “Alsancak, Belediyenin üvey evladı zaten. Yollarımız ayrı bir sorundu şimdi pazarı da kaldırsınlar da bizi iyice mağdur etsinler. Mahallede benim gibi çok insan var. Hangimiz Kahramanlar Pazarı’na gidebilir?” diye tepkisini gösterdi.

Ahmet Uyar 40 yıldır Kemalpaşa’dan sebze getirip Alsancak pazarında satıyor. Alıştığı pazarı bırakmaya hiç gönlü yok Uyar’ın. Ahmet Uyar, “Tüm müşterileri tanıyorum neredeyse, isim isim biliyorum.  Kahramanlar’a gitmem bu saatten sonra. Kahramanlar’da tezgâh sorunumuz da olur. Buradaki gibi rahat edemeyiz” şeklinde konuştu.

Pazardan alışveriş yapan semt halkının imza kampanyası başlattığı Pazar esnafı da dâhil herkesten taşınmaması için imza toplandığı İz Gazete’ye gelen bilgiler arasında.

Editör: Haber Merkezi