İZ GAZETE - Gençlik Akran Temel Siyaset Eğitimi Yaz Kampı, 15-19 Temmuz 2018, Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi ise 20-24 Temmuz 2018 tarihleri arasında İzmir Karşıyaka Yamanlar Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Kamplara, 18-30 yaş arasındaki CHP Gençlik Kolları üyelerinin yanı sıra üniversite öğrencileri de katılım sağlayabilecekler. Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi’ne katılabilmek için, Gençlik Akran Eğitimi’ne katılmış ve sosyal projesini tamamlamış olması gerekmekte. Gençlik Akran Temel Siyaset Eğitimi’nde, CHP Tarihi, CHP Parti Programı, CHP Tüzüğü, Etkili İletişim, Sosyal Demokrasi ve Sosyal Proje Tasarımı konuları işlenerek, sosyal proje uygulaması gerçekleştiriliyor. 

KAMPTA ATÖLYE ÇALIŞMALARI

Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi’nde ise konusunda uzman Parti Yöneticileri ve Milletvekilleri tarafından Sosyal Demokrat İdeoloji, Örgütlenme ve Dayanışma Anlayışı, Evrensel İnsan Hakları, Dünya ve Türkiye’deki Güncel Konular, Sosyal Demokrat Pencereden Çalışma Hayatı, Emek ve Sendikalar, Basın Özgürlüğü, Kadın-Erkek Eşitliği, Dünyada İz Bırakan Devrimler ve Atatürk’ü Anlamak konuları işlenerek; oluşturulacak çalışma gruplarıyla atölye çalışmaları yapılmakta. Her iki eğitimde de “Deneyim Konuşuyor” başlıklı toplantılar yapılarak milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yönetiminde yer alan deneyimli CHP’lilerin gençlerle buluşması sağlanıyor. Eğitim kampında siyasi eğitimlerin yanı sıra yoldaşlık kültürünün de gelişmesine katkı sunacak münazara ve sohbetler, film gösterimleri ve spor faaliyetleri gibi çeşitli etkinliklere de yer verilecek.

Eğitim Katılım Şartları:

SON BAŞVURU: 9 TEMMUZ 2018, SAAT 17:00

1. Eğitim kampına başvuran katılımcılar 18 yaşını doldurmuş ve 30 yaşından küçük olmalıdır.
2. Kampa katılmak isteyenler başvuru formundaki bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmalıdır.
3. Her kamp dönemi iki sınıf halinde planlanmış olup, her sınıfta 25 kişi eğitim alacaktır.
4. Eğitim haricindeki sınıf ve kamp kuralları katılımcılar tarafından belirlenecektir.
5. Gençlik Akran Temel Siyasi Eğitimi’ni sertifikası alabilmek için eğitim sonrasında bir sosyal proje uygulamak ve proje raporunu göndermek zorunludur.
6. Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi’ne daha önce Gençlik Akran Temel Siyasi Eğitimi’ni tamamlamış olanlar öncelikli olarak kabul edilecektir.
7. Eğitimlere tam süre ile katılım zorunlu olup, eğitim programını tamamlayan katılımcılara 
sertifika verilecektir.
8. Konaklama ve yemek giderleri CHP Parti Okulu tarafından karşılanacaktır.
9. Kamp alanına ulaşım ve kişisel giderler katılımcılara aittir.
10. Milletvekillerimiz, Parti Meclisi Üyelerimiz, MYK Üyelerimiz, Belediye Başkanlarımız kampı ziyaret ederek gençlerle deneyimlerini paylaşacaklardır.

 

Editör: Haber Merkezi