TUGAY CAN / İZ GAZETE – Çin’in Vuhan bölgesinde ortaya çıkan ve kısa denilebilecek bir süre içerisinde tüm Dünya’da etkili olan koronavirüs vakalarının Türkiye’de de görülmesinin ardından sosyal yaşam durma noktasına geldi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il Valiliği’ne gönderilen ek genelge ile sosyal hayatın kısıtlanması ile brilikte İzmir’de de ortaya ilginç görüntüler çıktı. Eğlence mekanlarının ağırlıklı olarak bulunduğu Alsancak semtinde dükkanların masalarının önünde bulunan masa ve sandalyelerinin üstünü branda ile kapatması dikkat çekti. Semtin birkaç gün öncesine kadar adım atılmayacak noktalarında bulunan mekanların kapalı olması dikkat çekse de Alsancak’ta hatrı sayılır bir insan topluluğu hala gün içerisinde Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde bulunuyor.

Zabıta ekipleri de yasağın uygulandığı ilk gün, işletmeleri sık sık uyarsa da; işletmelere ilişkin sınırlamanın detaylarında yaşanan aksaklıklar nedeniyle de dükkan sahipleri nasıl hareket edecekleri konusunda kararsız.

PARFÜM SATIŞLARI AZALDI

Koranavirüs vakalarının Türkiye’de de görülmesi ile birlikte kolonya satışlarında yaşanan artıştan parfüm firmaları da payını aldı. Parfüm satışlarında gözle görülür bir düşüş yaşanırken parfümcüler de çareyi kolonya satışında buldu. Öyle ki; bazı parfüm şirketleri bu süreçte reklam kampanyalarını bile kolonya satışı üzerine kuruyor. Ayrıca birçok noktada kolonyaların tükendiği de gelen bilgiler arasında.

Editör: Haber Merkezi