Sergide, Emel Akın Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı öğrencilerinin dijital sanat yöntemi ile oluşturdukları eserler yer aldı.

Öğr. Gör. Berna Aybartürk, “Bilgisayar Destekli Tasarım dersi kapsamında öğrencilerimiz farklı açılardan kendi portrelerini çektiler. Günümüzde  yaygın bir hal alan dijital sanat yolu ile parçalardan bütüne gitmeyi hedefledik. Aynı zamanda 3 boyutlu etkiler yaratmayı da amaçlayarak dijital sanatta manipülasyon oluşturduk. Sanatta artık farklı yöntemler kullanıldığından bizler de dijital sanat yolu ile bu sergiyi gerçekleştirdik” dedi.

“DİJİTAL UYGULMALARI SANATA ÇEVİRDİLER”

Öğr. Gör. Şükran Tümer  ise “Yüksekokulumuzda 2 yıllık tekstil teknikerliği eğitimi alan öğrencilerimiz buradan mezun olunca farklı alanlarda ara eleman olarak istihdam ediliyorlar. Ancak bizler her ders yılı  sonrası bir değerlendirme çalışması olarak defileler ve  sergiler düzenliyoruz. Sanata verdiğimiz önem çerçevesinde  ‘Parçadan Bütüne Dijital Sanat’ adlı sergimizi açmaktan son derece memnunuz. Öğrencilerimiz derslerde aldığı teorik bilgiyi uygulamalı olarak gerçekleştirmenin yanında söz konusu uygulamaları sanat eserlerine çevirdiler” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi