Alsancak’ta hizmet veren Diba Estetik ve Güzellik Merkezi kurucusu Uzman Estetisyen Diba Barışan, maskenin gözenekleri tıkayarak cildi tahriş ettiğini, akne ve siyah nokta oluşumunu artırdığını söyledi.

Özellikle alkol bazlı dezenfektanların cildin florasına zarar verdiğini vurgulayan Barışan, pandemi sürecinde cilt sorunlarının artmasıyla cilt bakımına olan talebin de arttığını ifade etti.
 

Bu süreçte sağlık uzmanlarının da söylediği gibi alkol bazlı dezenfektanlar yerine en doğal temizleyici olan su ve sabunun tercih edilmesi gerektiğine dikkat çeken Barışan, cildin sık sık nemlendirilmesi gerektiğini, bunun için bariyer krem denilen cilt bariyerini koruyan ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Barışan, “Estetik ve Güzellik Merkezlerinin pandemi sürecinin öncesinde de kişisel hijyene çok önem veriyonruz. Kişiye özel tek kullanımlık ürünler tercih ediyoruz. Pandemi sürecinde de aynı hassasiyeti sürdürerek kişiye özel hizmet vermeye devam ediyoruz. Ben ve ekibim bu konuda dünyaca kabul gören ürünlerimizle cilt bakımı, kalıcı makyaj, epilasyon, dövme silme, kirpik lifting, bölgesel zayıflama, dolgu, botoks ve medikal uygulamalarla kadın ve erkek tüm bireylere hizmet veriyoruz” diye konuştu.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İÇİN GLUTATYON VİTAMİN-C KÜRÜ

Pandemide dikkat edilmesi gereken bir diğer konunun vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmek olduğunu vurgulayan Diba Barışan, Glutatyon kürü ile bu konuda çözüm sunduklarını kaydetti.

Bilinen en güçlü antioksidan olan ve vücutta belli bir yaştan sonra üretimi duran Glutatyonun özellikle virüslere karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilgisini veren Diba Barışan, “Glutatyon ve Vitamin-C kürü vücut direncini artırdığı gibi kanser hücreleriyle de mücadele ediyor. Hücre yenilenmesini sağlıyor. Tüm dünyada yaygın olarak kullanılan bu yöntemde Glutatyon hemşire yardımıyla ağrısız bir şekilde enjeksiyon ile damardan uygulanıyor. Uygulama 15 dakika kadar sürüyor. Mutlaka damar yolu ile alınması gerekiyor çünkü ağızdan alındığında hiçbir etkisi yoktur. Haftada bir olmak üzere 3 seans uygulanıyor” ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi