İZGAZETE - 7 Eylül’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlediği Balkan Masası gecesine katılan CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın 2 gün sonra koronavirüse yakalandığını açıklamasından sonra gecede bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekilleri; Kani Beko, Kamil Okyay Sındır, Sevda Erden Kılıç ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel kendilerini karantinaya almış ve programlarını iptal etmişlerdi.


Öztrak’ın koronavirüse yakalandığını duyurmasından sonra Balkan masası gecesinde olan isimlerden Tunç Soyer test yaptırmıştı. Sosyal medya hesabından test sonucunu açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, sonucunun negatif olduğunu açıkladı.


Soyer’in açıklaması şöyle;

İzmir’de buluştuğumuz CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın Covid pozitif haberinin üzüntüsünü yaşadık. Bu gelişme üzerine yaptırdığım testin sonucu negatif çıktı. Tedavideki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Sn. Öztrak ve tüm hastalarımıza acil şifa diliyorum.

Bu vesileyle, yeniden tırmanan ve çok kolay yayılan virüse karşı yurttaşlarımı bir kez daha maske, mesafe ve hijyen konusunda uyarmayı görev sayıyorum. Gözle görünmeyen bu ortak düşmana karşı birlikte mücadele edip, kazanacağız. Sağlıkla kalın.’’

Editör: Haber Merkezi