İZ GAZETE – Gazetemize ulaşan mahalle sakinleri Özkanlar Pazarı’nın kapatılacağını ve başka bir yere taşınmayacağını iddia ettiler. Pazardaki esnafların özellikle kadınlardan rica ederek kamuoyu oluşturmaya yönelik çabaları olduğunu vurgulayan mahalle sakinleri “Pazarcı da, mahalleli de bu duruma tepkili, herkes olumsuz etkilenecek” diyerek tepilerini dile getirdiler.

‘BAYRAKLI BELEDİYESİ YER YOK DİYOR’

Şikayetleri üzerine Bayraklı Belediyesi’nin başka bir yere pazarı nakletmeye çalıştığını ifade eden mahalle sakinlerinden biri, “Çamkıran’a aktarmaya çalışmışlar, oradaki pazarcı esnafı haklı olarak istememiş. Çamkıran’da zaten haftada 2 gün, her Çarşamba ve Pazar günleri Pazar kuruluyor. Bu durumdan herkes mustarip. Acil çözüm bulunmalı” diye konuştu.

KARABAĞ: ARSA BULSAYDIK ŞİMDİ 50 KERE YAPARDIK

Konuyla ilgili Gazete 9 Eylül’den Umut Karakoyun’a konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ; “Mahalle arasında ciddi sorunlar yaşanıyor. Ambulans sokaklara giremiyor. Bazı alanları pazaryeri yapmak için istedik ama ilgili kurumlar izin vermedi, bu nedenle de yapamadık. Arsa olmadığı için sorunu aşamıyoruz. Arsa bulsaydık şimdiye kadar 50 kere yapardık. Bu sorunu aşmanın bir diğer formülü ise iktidarın, pazaryerleri ile ilgili çıkardığı genelgede değişiklik yapması. Sokak yeri pazarları ile ilgili daha esnek davransınlar” dedi.

Editör: Haber Merkezi