İZ GAZETE - Van’da meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği ‘Çığ’ felaketi haberi sırasında AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingini yayınlayan CNN Türk için ilk somut adımı Cumhuriyet Halk Partisi yaptı.

Van’da yaşanan felaketin yerine Erdoğan’ın mitinginin gösterilmesi kamuoyu tarafından büyük tepki toplamıştı.

‘A HABER GİBİ!’

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde gazeteciler ile bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi ve üyelerinin CNN Türk’teki programlara katılmayacağını açıkladı.

Tuncay Özkan yaptığı açıklamada  “CNN Türk televizyonu özgür ve bağımsız bir kanal olmak yerine tıpkı Ahaber gibi iktidarın borazanı bir aygıt olmayı tercih etmiştir. CNN Türk Kanalı halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını ayaklar altına alarak halkının değil, iktidarın menfaatleri doğrultusunda yayınlar gerçekleştirmiştir” şeklinde konuştu.

CNN Türk Kanalı’nın AKP’nin söylemleri doğrultusunda bir reklam ajanası gibi çalıştığını belirten Özkan, şöyle konuştu:

“CNN Türk kanalının yönetiminden iktidarın saray bataklığından çıkıp özgür tutum takınmalarını ve objektif yayıncılık ilkelerine sarılmalarını talep ediyoruz. Yerel seçimlerden bu yana tahammül edilemez bu gerçekler ve gerekçeler karşısında değerlendirmeler yapan Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, 3 Şubat 2020 tarihinde yaptığı toplantıda partimize ve partililerimize tuzak kurma, kötü gösterme ve  gerçekleri çarpıtma gayretleri nedeniyle Cumhuriyet Halk Partililerin CNN Türk kanalındaki yayınlara katılmaması kararı almıştır”

‘ÇOCUKLARA İZLETMEMELERİNİ TAVSİYE EDİYORUZ’

CHP’li Özkan sözlerini “Cumhuriyet Halk Partili hiç kimse yönetiminden üyesine kadar hiçbir partilimiz CNN Türk kanalına çıkmayacak, yayınlarına katılmayacak  ve tuzaklarını boşa çıkaracaktır. Bu kanalın tuzaklarından kurtulmak için yurttaşlarımıza CNN Türk yayınlarını izlememelerini, çocuklarına izletmemelerini tavsiye ediyoruz” ifadeleriyle noktaladı.

Editör: Haber Merkezi