“Gençliğimize sahip çıkıyoruz, tarikat yurtları kapatılsın” denilerek yapılan eylemde “Tarikat yurtları kapatılsın” pankartı açıldı. Eylemde “İntihar değil cinayet”, “AKP defol üniversiteler bizimdir” dövizleri taşındı.

Basın metnini okuyan Fadime Özdemir, öğrenciler olarak kalacak yerlerinin olmadığını ve geçinemedikleri söyledikleri zaman “terörist” ilan edildiklerini dile getiren Özdemir, “Ekonomik krizin gitgide derinleştiği bu süreçte tanık olduğumuz intiharlar, aslında saray iktidarının ve yandaşlarının kendi elleriyle işledikleri cinayettir” dedi.

Antalya’daki bir cemaat yurdunda yaşanan katliamı hatırlatan Özdemir, tarikat yurtlarının ne kadar baskıcı, hiçbir denetimden geçmeyen kendi kaderine terk edilen yerler olduğunu belirtti.

Tüm öğrencilere seslenen Özdemir, “Sarayın bize dayattığı bu işsizlik, yoksulluk ve ölüm düzenine mecbur değiliz gelin bu düzene hep birlikte örgütlü mücadelemizle karşı koyalım. Baskılara, ayrımcılığa, cinsiyetçiliğe, LGBTİ+fobiye, nefrete maruz kaldığımız üniversitelerde; insanlık onuruna aykırı bir şekilde, intihara sürüklenerek yaşadığımız yurtlarda, bir avuç yemekle doymaya mecbur bırakıldığımız yurtlarda sesimizi birlikte çıkaralım, öğrenci dayanışmamızı birlikte büyütelim” dedi.

Kaynak: ETHA

Editör: Haber Merkezi