İZ GAZETE- Daha önce Konak Belediyesi eski Başkan Yardımcısı ve CHP Bornova eski İlçe Başkanı görevlerinde bulunmuş, Eshot Genel Müdür Yardımcısı Kerim Özer, sosyal medya hesabı üzerinden İzmir depremine ilişkin görüşlerini kaleme aldı. Yazısında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deprem zamanındaki çalışmalarını gözardı eden TV kanalları ve medyayı eleştiren Özer, "Herkesin nerede olduğunu gösteren TV'lerde belediye kayıp aranıyor" ifadelerini kullandıç

'TV'LERDE BELEDİYE KAYIP ARANIYOR!'

İşte Özer'in açıklaması: 

Siyaset zamanı değil hanımlar beyler! Sizleri 1 hafta öncesine 30.10.2020'ye götürmek istiyorum.Çok şiddetli bir sarsıntıyla kimimiz evde, kimimiz işte, kimimiz yolda sokakta yakalandı bu afete. Aklımıza ilk ailemiz ve sevdiklerimiz geldi. İnsanlar sokakta eller telefondaydı ama yine ve yeniden "1000 dakika"lısı "10gb intenet"lisi "platinium" lusu "premium"lusu "Gnç"lisi iletişim kurtmakta bir hayli güçlük yaşadı. Şanslıydı etrafından iyi haber alanlar, o panikle yaşam üçgeni yapanlar. Ve tabiki şanssızdı (!) kolonu kesilenler, ihmallerle çürük binaya mahkum edilenler.. Siyaset zamanı değil hanımlar beyler!

Sahi belediye nerede? TV'de göremiyoruz, şarjlarımız yıkıntı evimizde kaldı. Haber alabildiğimiz tek yer sosyal medyaya giremiyoruz. Herkesin nerede olduğunu gösteren TV'lerde belediye kayıp aranıyor!

MADDELER HALİNDE SIRALADI

Özer, yazının devamında maddeler halinde depremin ardından Büyükşehir Belediyesi'in çalışmasını sıraladı:

"Bize düşerse anlatması belediye burada!

- Afetten 20 dakika sonra Afet Merkezi'nde.

- Trafik yoğunluğu olmasın diye Kültürpark'ı trafiğe açarken görülmüş belediye

- Yıkılan binaların sokaklarında olayın şokunu atlatamayan vatandaşların yanı başında belediye

- Hasar gören binalarda oturan vatandaşlara 2 saat sonra çorba,kumanya,soba,battaniye desteği sağlamaktaydı belediye

- Bölgeye mobil tuvalet ve çadır temin etmekteydi belediye

- Araç trafiğini azaltmak icin gece 12'ye kadar toplu ulaşımı ücretsiz yaparken yakalanmış belediye

- Yakınına ulaşamayan,afet kaynaklı sıkıntısı olan vatandaş için izmirhim'de telefon başındaydı belediye

- Kimi yerde vinçle binayı ayakta tutmuya çalışmakta kimi yerde vatandaşla göz göze gelip tebessümle araba üstünde çorba dağıtarak şov(!) yapmaktaydı belediye

- Olacaklar üst üste gelir ya yağmur başladı. Vatandaşlar ıslanmasın diye otobüslerini Aşık Veysel'e yanaştırıyordu belediye

- Afad ile koordineli nasıl 1 canı sağ kurtarırız diye soğukta terliyordu belediye

- Sabah olunca gevreğini,boyozunu,böreğini çayını yanında getirmiş sofrada bizi bekliyordu belediye

- Bir de pandemi vardı değil mi ? Bunu da es geçemezdi çadırları dezenfekte etti belediye

- Sadece Bayraklı değil tsunamiden etkilenen Seferihisar'ı da unutmamalıydı belediye. Balık hali,balıkçılar çarşısındaydı. Onarımına derhal başladı.

- Gün ağarınca çadırları tek tek dolaşıp ihtiyaçları sordu,eksiklikler varsa derhal giderelim dedi belediye

- Duş ve temizlik temel ihtiyaç deyip Aşık Veysel Buz Sporları Merkezi'ni depremzedelere açtı.

- Sahi hangimiz o şiddetli şarsıntıda yanımıza temiz kıyafet alalım diyebildik? Düşünen belediye Manavkuyu'ya çamaşırhane kurdu.

- Kayıplar vermeye başlıyorduk. Yarası sarılmaz,gideni geri getirmezdi belki ama kaybettiğimiz vatandaşların ailelerinden 1 kişiye işe girişte öncelil tanıyalım dedi belediye

- İzmir ve tüm Türkiye'nin duyarlı vatandaşları yardım ulaştırmak istiyordu. Koordinasyonu sağlayıp "el konulmadan" bizizmir.com 'dan dayanışmayı başlattı belediye. 24 saatte 7 milyon TL , en son 18 milyon TL'ye ulaştı. Şovu (!) sen yaptın bu sefer Türkiye.

- Deprem anı ve sonrasında iletişim ve haber alma gerekliliğiyle wifi ağını 150 mpbs'ye çıkardı belediye

- Tv ambargosu yiyen belediye bir de güncel durumla ilgili her daim bilgilendirme toplantısı yapmayı sürdü. Sağol twitter,sağol facebook(!)

- Hep yapmadı ya teşekkür etmesini de bildi belediye. İzmir'in 100'e yakın oteli kapılarını depremzedelere açtı. Ne güzelsin dayanışma !

- Kurtarılan her insana ne kadar sevindiyse kedisi,kôpeği için de o kadar çaba sarfedip mutlu oldu belediye

- Depremzede çocuklarımızı unutamazdı Türkiye'de ilk çocuk belediyesi kurmuştu çünkü. Çocuk Dünya Otobüsü'nü uzmanlarıyla beraber yanaştırdı çadırların yanı başına

- Günler geçti çadırlar ev olmuyordu. "Bir Kira Bir Yuva" dedi belediye. 5 saatte 2 milyon,en son 23 milyon TL'ye ulaştı.

- Elbette rahatsızlığı bulunan depremzedeleri unutmadı belediye. Eşrefpaşa hastanesi doktorları ve Psikolojik destek tırı da yerine geldi.

- Bir de Hilton vardı değil mi ? İşbirliği sağlandı ve depremzedelere açıldı.

- Hasar tespit çalışmaları sürerken evine girebilmesi mümkün olan vatandaşlar eşyaları çıkartıyordu ancak nereye koyacaktı o kadar eşyayı ? Eshot Kapalı Garaj sizler için hazırlandı dedi belediye

- 6224 Personeli,267 İş Makinesi ve sayısız gönüllüyle hep oradaydı Belediye

- İyi ki deri koltuğunda sağa sola talimat vermeyip oradaydın,çorba dağıtımına katılıp ŞOV(!) yaptın belediye

SAHİ KİMİN UMURUNDAYDI; 58 SAAT SONRA ENKAZDAN ÇIKARILAN "İPEK" i ve 65 SAAT SONRA ÇIKARILAN "ELİF" i HANGİ BELEDİYENİN,HANGİ KAMU KURUMUNUN, HANGİ GÖREVLİNİN KURTARDIĞI!

Siyaset zamanı değil hanımlar beyler! Devlet 'Baba' ise Belediye 'Ana'dır."

Editör: Haber Merkezi