Ege Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları İzmir’de Ege Üniversitesi Spor salonunda başladı. Özel olimpiyatların açılışına Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Dr. Dilek Sabancı, Özel olimpiyatlar Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu,  EÜ Beden Eğitimi Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rana Varol ve Ege Üniversitesi Senato üyeleri katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı özel olimpiyatların açılışına program yoğunluğu nedeniyle katılamadığını belirten bir telgraf göndererek tüm sporcuları tebrik etti, başarılar diledi.

On bir ilden 250 sporcunun katıldığı  Ege Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları açılışında konuşan Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, sporculara başarılar dileyerek, olimpiyatların Ege Üniversitesinde gerçekleşmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti.

Dr. Dilek Sabancı Özel Olimpiyatların Türkiye’de bundan tam 33 yıl önce Sakıp Sabancı ve Prof. Dr. Hıfzı Özcan tarafından başlatıldığını belirterek “Ben de bu bayrağı onlardan devraldım. Yola çıkarken tek hedefimiz vardı: Toplumumuzdaki özel eğitime ihtiyaç duyan bireyleri kapalı kapılar ardından çıkarmak. Hayatın içine katmak… Yaşıtlarıyla kaynaşmalarını sağlamak… Bunun için de elimizde çok güçlü bir araç vardı: Spor… İşte biz, sporun birleştirici gücünden yararlanarak bu özel çocuklarımız için bir şeyler yapmayı, daha doğrusu birlikte başarmayı amaçladık. Ne mutlu bize ki, aradan geçen 33 yılda kocaman ve sevgi dolu bir aile olmayı başardık. Değerli konuklar, Bu oyunlar sırasında, bu özel çocuklara fırsat verildiğinde neler başardıklarını, mücadelelere nasıl göğüs gerdiklerini görecek ve madalya sevinçlerine ortak olacaksınız” diye konuştu.

EÜ Beden Eğitimi Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rana Varol ise “Siz sporcular  bizim için özelsiniz. Hepinizi çok seviyor, mutlu olmanızı istiyoruz ve başarılı olmanızı diliyoruz” dedi.

Özel olimpiyatlar Yönetim Kurulu Başkanın Mehmet Civelek tüm sporculara teşekkür etti ve sporcuları alkışladı.

Fatih Özkılınç / Mert Can Öztürk - Ege Ajans

Editör: Haber Merkezi