Türkiye'nin ardından Avrupa'nın başkenti olarak gösterilen Brüksel'de ve en son Pakistan'da meydana gelen terör saldırılarının halkın normal yaşantısını sekteye vurdurma amacını taşıdığını belirten Serdar Gökhan Arıkan, vatandaşların gönül rahatlığıyla sokağa çıkmalarını, sadece gittikleri yerlerde dikkatli olmalarını istedi.

Şüpheli gördükleri kişi veya kişileri derhal kolluk kuvvetlerine ihbar edilmesini öneren Arıkan, “Özel güvenliğin bulunduğu alanlarda özel güvenlik görevlilerinden de yardım istenebilir. Güvenlik görevlileri de kolluk kuvvetlerine yardımcı olarak görev yapıyor. Halkımız kalabalık yerlere gitmeyerek terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürmesin. Maalesef terör bugün Türkiye'nin değil tüm dünyanın sorunu haline geldi. Avrupa'nın başkenti Brüksel'de bile bombalar patlayabiliyor. Vatandaşlarımızdan isteğimiz günlük yaşamlarını aksatmasına müsaade etmesinler. İnanıyoruz ki bu terör belası bir gün başımızdan gidecek. O zamana kadar devletimiz ve milletimiz el ele vererek bu işi sonlandıracak" dedi.

Türkiye'de yaşanan terör eylemleri nedeniyle dokuz aydır İçişleri Bakanlığı'nın güvenlik personeline eğitim verdiğini sözlerine ekleyen Arıkan, halkın özel güvenlik şirketlerine ilgisinde de gözle görülür bir artış yaşandığını özellikle toplu konutlar, AVM'ler ve eğlence merkezlerinden talep geldiğini sözlerine ekledi.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi