ÖZGÜR ŞENGÜL/ İZ GAZETE- 80 gündür hekim ve sağlık çalışanlarına verilmeyen zam konusunda yaşanan mağduriyetleri duyurmak adına, Atatürk Eğitim ve Araştırma başhekimliği önünde yapılan basın açıklamasını okuyan Sağlık Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, “1 Aralık 2021 Çarşamba günü, gündeme bir haber düştü… Hükümet, hekimlere 2 bin 500 ile 5 bin TL aralığında zam verileceğini ve konuyla ilgili yasal düzenlemenin aynı gün Meclis'e geleceğini açıkladı. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar dikkate alındığında, hükümetin zam haberinden herkesin memnuniyet duyması gerekir değil mi?” ifadelerine yer verdi.

‘HAKKIMIZ VERİLMİYOR’

"Sağlıkta dönüşümde ve pandemi de adımızı tüm dünyaya duyuran biz sağlık çalışanları olarak hak ettiğimiz ücret verilmemektedir" diye belirten Özdemir, “Ülkemizin ekonomik olarak sıkıntı çektiği bu günlerde, hem pandemi nedeni ile ön saflarda yer alıp, hem de yıllarca uygulanan sağlık alanındaki mali politikalardan dolayı eriyen ücretlerimizle mücadele ettik. Hal bu ki sağlıkta dönüşümde ve pandemide adımızı tüm dünyaya duyuran biz sağlık çalışanları olarak hak ettiğimiz ücret verilmemektedir. Tüm sağlık çalışanlarına zam yapılması teklifi Sağlık Komisyonu'nda 2 ayı geçmesine rağmen hala bekliyor” şeklinde ifade etti.

‘ŞİDDET İSTEMİYORUZ’

Bakanlığının sağlık çalışanlarına pandemi dönemindeki bakışını özetleyen Özdemir, ”Bakanlık sağlık çalışanlarına maskeyle bakıyor, sorunlarına mesafe uyguluyor, çözüm yerine ise suya sabuna dokunmayıp, sorunları halının altına itiyor maalesef.  Açıkçası sağlık çalışanlarına alın teri akıtın, çalışın, ömrünüzden ömür verin, fedakârlık edin, gecenizi gündüzüne katın, canınızı ortaya koyun, ama sesinizi çıkartmayın susun deniyor. Her bir sağlık çalışanının yüzünün gülmesine, işine dört elle sarılmasına, iş barışının ve çalışma huzurunun sağlanmasına özellikle bu süreçte büyük ihtiyaç olduğunu hiç kimsenin unutmaması gerekir. Bunun içinde Meclis sağlık komisyonunda bekleyen hekim ve sağlık çalışanlarına zam düzenlemesi bir an önce hayata geçirilmeli, toplum nezdinde saygınlığını artıracak çalışmalar hayata geçirilmelidir. Sağlık çalışanları layıkıyla yaptığı işlerinin sonucunda, hak ettiklerini almak ve daha fazla iş huzuru ve iç huzuru istiyorlar. Buda onların en doğal hakkıdır. Bu hakkın onlara çok görülmemesi gerekir. Sağlık sistemi bu ülkenin sigortası ise ki öyledir çalışanlar, emek verenler, ter akıtanlar, bu sigortanın yegâne güvencesidir. Hep tekrarladığımız gibi; sağlık çalışanları gülerse Türkiye güler” diyerek sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi