Yaz tatilinin başlamasıyla denetimleri sıklaştırdıklarını belirten Şube Müdürü Aysun, "Denetimlerimizde alışıla gelmiş polis araçlarının dışında, traktör, otobüs, kamyon ve kamyonet gibi araçlar da kullanılacak" diye konuştu.

Narlıdere gişelerde oluşturulan trafik denetleme noktasındaki çalışmaları Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Kutay ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Arif Aysun'un da yerinde izledi. Kontrol noktasında durdurulan yolcu otobüslerinde, broşürler dağıtıldı, trafik polisleri tarafından bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca şoför ve sürücülerden de kurallara uymaları istendi.

Denetlemeler hakkında bilgilen veren Şube Müdürü Aysun, "Yaz tatili nedeniyle kentimize yoğun bir trafik akışının olacağını düşünüyoruz. Bu sebeple özellikle gezi, şehirler arası ve tur otobüsleri üzerinde bugünden itibaren denetimlerimizi arttıracağız. Kentimize tatil için gelen araçlar ve kaza riski yüksek olan motosikletlerle tarım araçları üzerinde de denetimlerimizi arttıracak devam edeceğiz. Ayrıca denetimlerimizde alışıla gelmiş polis araçlarının dışında, traktör, otobüs, kamyon ve kamyonet gibi araçlar da kullanılacak. Bu araçlar güzergahlarda olup personelimiz de o araçlarda bulunacak, kurallara uymayan sürücüler tespit edilerek gerekli işlemler yapılacak. Sürücülerimizden yolda dinlenmelerini, terlikle araç kullanmamalarını istiyoruz. İzmir'de yaptığımız çalışmalar ve kentte yaşayanların duyarlı davranışlarıyla artık emniyet şeritleri amaç dışı olarak kullanılmıyor. Bayram tatiline çıkacak vatandaşlarımızın güvenliği için de gerekli trafik önlemlerini aldık ve planlamalarımızı yaptık" dedi.

ÇOCUKLARA KUMBARA

Çocuklu ailelerin bulunduğu otomobilleri de durduran polisler, önce ebeveynleri bilgilendirdi, ardından da çocuklara trafikle ilgili bilgiler veren özel tasarım kumbaralar, yapboz ve boyama kitapçığı dağıttı. Sürücüler uygulamadan memnun kaldıklarını söyleyip polislere teşekkür etti. 

Tufan HAMARAT/İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi