İZ GAZETE - 4 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı'ya 2018 Kasın ayında lösemi tanısı konuldu. Öykü Arin'in iyileşmesi için ilik nakli gerekiyor. Gereken ilik nakli için toplanan 150 bine yakın kan numunesinin Sağlık Bakanlığı'nca çalışılması gerekiyor. 

26.03.2019 tarihinde Twitter'da yapılan kampanyada, toplanan numunelerin Sağlık Bakanlığı tarafından incelenmesi için ilk çağrı yapılmıştı. #ÖyküArinİçinHareketeGeçinSağlıkBakanlığı  hashtagi ile yapılan çağrı Türkiye gündeminde zirveye oturmuştu. 

SAĞLIK BAKANI GÖREVE ÇAĞRILDI

Dün 21:00'da başlayan kampanya da #ÖyküAriniBekletmeyin hashtagi ile bir kez daha Türkiye gündemine yerleşti. Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, toplanan kan örneklerinin çalışılması için göreve çağrıldı. 

ANNE SAĞLIK BAKANI'NA ULAŞAMIYOR

Öykü Arin'in annesi Eylem Şen Yazıcı, sosyal medyada yaptığı çağrıda Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'ya ulaşamadığını belirterek "Öykü Arin iki gözümün çiçeği. İyileşmesini istiyorum! Ben elimden geleni yaptım. Ama yetmiyor! Sağlık Bakanlığının laboratuvarında bekleyen 150bine yakın numunenin çalışılması şart. Haftalardır, aylardır sayın Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile görüşmek için bir çok kanaldan temas etmeye çalıştım. Medyadan ve sosyal medyadan sesimizi duyurmaya çalıştım. Fakat yanıt alamadım. Neden? Neden? Neden? Başka ne yapmalıyım?! Çin’de tarama yaptırmaya çalışırken Çin Sağlık Bakanına ulaştık ve tarama için bize yardımcı oldu.Fakat haftalardır Türkiye’de sağlık bakanına ulaşmayı başaramadık! Sayın Bakan Dr.Fahrettin Koca neden yanıt vermiyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

DONÖR OLUN!

Anne Eylem ayrıca kök hücre bağışçılarından da bir istek de bulundu. Yurttaşların Sağlık Bakanlığının, SABİM’i 184’ü arayıp kan örneğinin doku tiplemesi yapılıp yapılmadığını öğrenmelerini isteyen Eylem, donör olunmasını ve donör olanların takipte de bulunmasını istedi. 

Editör: Haber Merkezi