İZ GAZETE - 2018 yılının Kasım ayında löseminin az bilinen bir türü olan JMML tanısı konulan 4 yaşındaki İzmirli Öykü Arin Yazıcı'dan bugün tüm Türkiye'nin yüzünü güldüren haber annesi Eylem Şen Yazıcı ve babası Çağdaş Yazıcı'dan geldi.

BABA YAZICI'DAN DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Tedavisi Antalya'da devam eden ve 74 gündür tedavi gördüğü steril odadan bugün ilk kez çıkan minik Öykü Arin'in babası Çağdaş Yazıcı, sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı. Baba Yazıcı kızının sağlık durumu ile ilgili şu önemli bilgileri paylaştı; " 'Çağdaş'ın çikolata fabrikası'nın üretime geçtiği ve harıl harıl çalıştığı doğrudur. Eylem'in öyküsünün en güzel kısımlarına daha gelmedik bile... Öykü Arin kare pantolon yürüyor, mücadelemiz sürüyor. Muhtemelen önümüzde mücadeleyle geçecek aylar, yıllar var ama artık zamanımız da var. Bu çocuğu ve nicesini kendi çocuğu belleyip harekete geçen, bu çocukları yaşama bağlamak için donör olan, bu çağrıya sahip çıkan ve arkasında durmaya da devam eden herkes; iyi ki varsınız... Son altı ay boyunca, ilikleri çalışmayan kızımıza defalarca trombosit veren, granülosit veren, canına can katan, saatlerini günlerini ayıran neredeyse elliyi aşkın insan, bu çocuğu siz ayakta tuttunuz. Size can borçluyuz. Sabahın köründe, gecenin bir yarısında bu çocuğun başında bizimle bekleyen, bizimle sevinip bizimle endişelenen, vazgeçmeyen, gerçek bir illetle mücadeleyi hayatlarının parçası haline getiren doktorlarımız, canımız hemşire arkadaşlarımız; olmasaydınız hiçbir şey işe yaramazdı. Ailemiz; giderek büyüyen, bağı kan bağını aşan ailemiz, dağ gibi sırtımızı yasladığımız, dev bir ağaç gibi gölgesine sığındığımız dostlarımız, her yola birlikte koyulduğumuz, bizi hiç yarı yolda bırakmayan yoldaşlarımız... Size edilen hiçbir teşekkür yetmez. Dermanı olan bir derdi, çözümü olan hayati bir sorunu görüp elbirliği ve dayanışma ile harekete geçen (şaka değil) yüzbinlerce insanın her birine minnet ve teşekkür borçluyuz. Şimdiden onlarca insanın şansı, seçeneği, nakil bekleyen binlerce ailenin umudu oldunuz. Bizim önümüzde nüksetme ve geri gelme riski yıllarca sürecek bir belayla yine belki yıllarca sürecek bir mücadele duruyor. Ama siz olmadan çok zor olurdu. Devam edelim, vazgeçmeyelim. Kahramanını bekleyen binlerce çocuğun ve gencin ve insanın yanı başında durmayı sürdürelim."

"VERDİĞİNİZ NNUMUNENİN TAKİPÇİSİ OLUN"

Anne Eylem Şen Yazıcı da sosyal medya hesabından Türkiye'nin merakla beklediği gelişmeleri paylaştı. Öykü Arin'in tedavi sürecinde destek olan herkese teşekkür eden anne, kızının yaşayacağı süreci şu ifadelerle açıkladı; "Sevgili Öykü Arin’e Umut Ol gönüllüleri, bugün sevgili doktorumuz Mehmet Akif Yeşilipek ile gerçekleştirdiğimiz basın toplantısı ile kamuoyuna açıklama yaptık.  Tedavinin kesin sonuçları uzun vadeye yayılacağı için sorular gelmeye devam ediyor. 
Durum şöyle lösemi uzun vade tedavisi süren, bir kaç aşama gerektiren bir hastalık. Öykü Arin löseminin özel bir türü olan JMML ile mücadele ediyor. Tedavi 3 aşamadan oluşuyor. Birinci aşama ilik naklinin başarılı olması, bu aşamayı geçtik. Babasından yapılan nakil %98,5 tuttu. 2. aşama ilik savaşı olmaması. Bu risk iki yıl boyunca sürecek. İlk bir yıl çok kritik. 3. aşama ise hastalığın geri gelmemesi. 5 yıl bu kaygı sürecek. Hem Öykü Arin hem de ilik nakli bekleyen 1700 hasta için kampanyamız da sürecek. Sağlık Bakanlığından numunelerin çalışılması yönündeki talebimiz de sürüyor. Sevindik ama henüz ‘Oh be!’ diyemiyoruz. Öykü Arin'in topluma karışması için ise en az 1 yıl geçmesi gerekiyor. Bir yıl evde steril koşullarda yaşayacağız. Hiç önemli değil, çok güçlü bir kız hepsinin üstesinden gelir. En önemli aşamayı geçtik sevgili doktorlarımız Akif Hoca, Vedat Hoca, Gülsüm Hoca, Hayriye'ye, gece gündüz emek veren hemşirelere teşekkür ederim. 
En önemli şeylerden biri moral idi, kitaplarla oyuncaklarla moralini diri tutmak için çırpınan ailem, dostlarım sağolun, varolun! Birbirinden güzel yemekler yaparak Öykü Arin'in fabrikalarına destek olan anneaane, teyze, dayı, büyük anneanne iyi ki varsınız. 
Granulosit ve trombosit temini için zaman ayıran kan-can olan herkese çok teşekkür ederim. Tüm bu organizasyon için çırpınan amcası, dedesi ve destek olan herkes sağolsun. 
Anneanne, dedeler, teyzeler, dayı, hala, amca, arkadaşlar, dostlar, hocalarım... çok sağolun, varolun! Ve can yoldaşlarım, Öykü Arin'e Umut Ol kampanyasını omuzlarında yurt dışında ve yurt içinde taşıyanlar hepinize sarılıyorum. Bizi yalnız bırakmayan sendikalarımız, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri varolun, güçlenin.  Sesimizi duyuran vekiller, sanatçılar, belediye başkanları, futbol takımları, oyuncular, herkes... Teşekkürler.  Son olarak: Donör Olun! Sakın Vazgeçmeyin! Ve verdiğiniz numunenin takipçisi olun. 

Editör: Haber Merkezi