23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bornova’da coşkuyla kutlanırken, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ da çocukları yalnız bırakmadı. Büyükpark’ta Bornovalı çocuklarla biraraya gelen Başkan İduğ,  makamını da bu özel günde temsili olarak çocuklara devretti.  6 yaşaındaki Melis Naz Demir, 5 yaşında ki Kadriye Naz Özdilek, 9 yaşındaki Talya Şalılı, 17 yaşındaki Ege Aktuğlu, 12 yaşındaki Ahmet Demir ve Doğa Tek ile 11 yaşında olan otizmli Eylem Şentürk’e makanı teslim eden Başkan İduğ, onlardan gelen istek ve önerileri dinledi. Satranç yarışmaları,  park ve festival gibi istekleri dinleyen Başkan Mustafa İduğ, imkan dahilinde en yakın zamanda hayata geçireceklerini söyledi.

OTİZMLİ EYLEMİN İSTEĞİ

Başkan İduğ’un makamını teslim ettiği çocuklardan biri olan otizimli Eylem Şentürk neşeli ve sempatik tavırları ile dikkat çeken isim oldu. Koltuğa oturan 11 yaşındaki  minik Eylem yemek yapmayı ve tarif vermeyi sevdiğini söyledi. Eylem’in en büyük isteği ise belediye binasının renginin değişmesi oldu. Belediye binasının rengini sevmediğini dile getiren Eylem’e Başkan İduğ, dış cephe rengini önümüzdeki hafta değiştireceklerine dair söz verdi.

BAŞKAN İDUĞ'DAN EYLEM'E MAYO SÖZÜ

Eylem Şentürk’ün annesi ise otizmin bir hastalık değil farkındalık olduğunu ifade ederek otistik çocuklar için özellikle yüzme konusunda Bornova Belediyesi’nden destek istedi. Başkan Mustafa İduğ, otizm konusunda çalışma yapacaklarını ve otizmli çocuklar için de yüzme kursları düzenleyeceklerini belirterek, Eylem’e kursta giyeceği mayoyu hediye etme sözü verdi.

Editör: Haber Merkezi