Covid-19 sürecinde LGS ve YKS sınavlarının 26-27 Temmuz’dan 27-28 Haziran’a çekilmesini Alsancak ÖSYM önünde protesto etti. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP)’nin destek verdiği eylemde, “Çocukların ve gençlerin sağlığı sınavlarından önemlidir!”, “AKP’giller gençlerimizin umutlarıyla, hayalleriyle oynuyor!”, “Asıl Virüs AKP İktidarıdır”, “Yazboz tahtasına dönüştürülen eğitim ve sınav sistemine Hayır!”, “AKP’giller İktidarının eğitimdeki bilim dışı, bilim dışı uygulamaları çocuklarımızın geleceğini ve sağlığını hiçe sayıyor!” yazılı pankartlar açıldı.

Basın açıklamasını öğretmen Yıldız gerçekleştirdi.

'AKP’GİLLER YALANA, TALANA, VURGUNA DEVAM EDİYOR'

Ege'de Birgün'de yer alan habere göre, Yıldız, “Virüse bir çare bulunmamışken, tehlike devam ediyorken, tüm bilimsel uyarılara rağmen, Parababaları düzeninin iktidardaki temsilcisi AKP’giller insanlarımıza, emekçi halkımıza, “Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir” uygulamasını reva görüyor. Her zaman olduğu gibi, Patronların kârı, işçi, emekçi insanlarımızın sağlığından daha önemli oluyor; başta halkın sağlığı olmak üzere, işi, aşı, barınması, eğitimi umurlarında bile olmuyor. Halkımızı yıllardır Allah ile kandıran AKP’giller, bu süreçte de din bezirgânlığı yapmaya, yalana, talana, vurguna devam ediyorlar” ifadelerine yer verdi.

Yıldız, EBA TV yaşanan sıkıntılar dile getirerek, “Daha ilk günden kafa kesme ve idam görüntüleri, ders aralarında ilahilerin olduğu bir ders programıyla uzaktan eğitime başlandı. Pedagojiyle taban tabana zıt olan bu görüntüler AKP’gillerin “istendik-Ortaçağcı” davranış oluşturma sürecini kanıtlar nitelikteydi adeta. Hep dile getirmiyorlar mıydı, “dindar ve kindar” nesil özlemlerini?” dedi.

Yıldız, Uzak eğitime herkesin erişim sağlayamadığını, “İmkânsızlıktan dolayı canlı derslerden faydalanamayan çocuklar durumun farkındalar ve oldukça üzücü, örseleyici oldu bu onlar için. Onlara herkesin eşit olduğu bir dünya anlatılırken kitaplarda, hayatın gerçekleri tokat gibi bir kez daha çarptı yüzlerine çocuk yaşlarında” ifade etti.

Yıldız, EBA’da öğretmenlerin de yarıştırıldığını belirterek, “Oysa bir öğretmenin nasıl bir öğretmen olduğunu aldığı puanlar, sertifikalar değil, dokunabilmeyi başardığı öğrencileri, vicdan mahkemesi ve gönül rahatlığıyla bakabildiği aynalar belirler” ifadelerine yer verdi.

 'GENÇLERİMİZİN UMUTLARIYLA, HAYALLERİYLE OYNADILAR'

Yıldız, AKP iktidarı tarafından sınavların bir ileri bir geri alınmasına şu sözlerle tepki gösterdi: “Tabii bu süreçte en büyük psikolojik yıkıma uğratılanlar, bunalıma sürüklenenler lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanan gençlerimiz oldular. İçlerinde en ufacık insan sevgisi taşımayan, merhamet ve vicdan yoksunu AKP’giller, sınav tarihlerini bir ileri-bir geri alarak, sanki pinpon topuyla oynar gibi oynadı gençlerimizle. Önce daha ileri bir tarihe ertelendi sınavlar. Birden öğrencilerimiz neye uğradıklarını şaşırarak yeniden, yeni tarihe göre planlamalarını yaptılar ve bu yeni plana göre sınav hazırlıklarına devam ettiler. Sonra “böyle olmadı ya, tekrar geriye aldık” dediler fütursuzca. Gençlerimizin umutlarıyla, hayalleriyle oynadılar; zaten normal koşullarda bile yarış atına çevrildikleri bu adaletsiz sınav sürecinin ağırlığı altında ezilen, bunalıma giren öğrencilerimiz bir de salgın sürecinden kaynaklı kısıtlamalarla günlük yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktayken, ruhsal olarak bu durumla baş edebilme çareleri aramaktayken, sürekli değiştirilen sınav tarihleri ruhsal sıkıntılarını katmerlendirdi”.

Yıldız, Bu sene LGS sınavına girecek öğrencilerin 2012 yılında 4+4+4 modeli ile eğitime başladıklarını hatırlatarak, “Ve ne yazık ki yine yaşamlarının onlar için çok önemli bir dönemecinde bir kez daha geleceklerini hiçe sayan bir saldırıya maruz kaldılar” dedi.



“MİLYONLARCA KİŞİNİN HAYATINI TEHLİKEYE ATMAK AKIL VE BİLİM DIŞI UYGULAMADIR”

Yıldız, sınavlara girecek öğrencilerin hastalık kapma korkusuyla sınava odaklanamayacaklarını belirterek, “1 Haziran itibariyle tüm kısıtlamaların kalktığı ve vaka sayılarının doğal olarak yeniden artışa geçtiği şu zamanda milyonlarca öğrencinin gireceği bu sınavlarda birçok kişinin hayatını tehlikeye atmak, akıl ve bilim dışı bir uygulamadır. Öğrenciler ve aileleri de bu gerginliği yaşamaktadırlar” dedi.

Açıklama sırasında “Gençlerin Sağlığı Sınavlardan Önemli”, “Gerici-Ezberci Eğitime Hayır”, “Yaşasın Bilimsel Eğitim Mücadelemiz”, “Paralı Eğitim İstemiyoruz” sloganları atıldı.
 

Editör: Haber Merkezi