Buca'da bulunan Osman Bey Anadolu Lisesi'nde “Kültürel Başrol:Yemek” projesi sona erdi. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gülay Yılmaz kuruculuğunda yürütülen e-Twinning projesi; Yunanistan, Polonya ve İspanya ile 12'si öğretmen olmak üzere 138 kişiyle gerçekleştirildi.

Projenin hedefi, Türk mutfak kültürünün tarihsel sürecini araştırmak, Türk mutfak kültürünün aktarımında sözlü edebiyatın etkililiğini ortaya koymak, Türk mutfak kültürünün birleştirici özelliklerini ortaya çıkarmak ve bu konuda farkındalık yaratmak şeklinde belirlenmişti. Proje süresince de Türk mutfak kültürünün tarihsel sürecini araştırmak ve kültürel zenginliği ön planda tutma amaçlandı.

Proje amaçlarına yönelik yapılan faaliyetler kapsamında Türkiye’deki farklı bölgelerde mevcut olan mutfak kültürleri araştırıldı. Bölgesel mutfak kültürlerinin ortaya çıkış hikayeleri araştırılarak sosyal yaşantıyla ilişkilendirilip çalışma sonuçları ile e-dergi oluşturulan projede, yemeklerin birleştirici özelliğinin anlatıldığı drama çalışması yapıldı. Tüm proje ortakları ile Barış Manço’nun Domates, Biber, Patlıcan şarkısı seslendirerek farklı bir görünüm ve mutfak kültürüne önem kazandırıldı

Editör: Haber Merkezi