Selçuk Zeytinköy’de üreticilerle tüketicileri aynı çatı altında buluşturan ve geleneksel kooperatif örgütlenmelerine göre çok amaçlı yapısıyla farklılık gösteren Ortak Yaşam Kooperatifi, bünyesine katılan yeni ortaklarla ivme kazanmayı hedefliyor. Ortak Yaşam Kooperatifi, ekososyal, çevre ve kültür işletme kooperatifi ünvanını taşımakta. Bu ünvan doğrultusunda Kooperatif, tarımsal alanda üretim yapan herkesi kapsıyor. Ürünlerin katma değerinin artması, yeni ticari alanlar oluşturulması ve işletme faaliyetleri ortakların ihtiyaçları doğrultusunda yapılabiliyor.

Ortak Yaşam Kooperatifi genel kurulunda yapılan ana sözleşme değişiklikleriyle dikkat çeken bir maddenin ana sözleşmeye eklendiği görüldü. İzmir Kalkınma Ajansı’nın 12 Haziran’da açıkladığı hibe programı çerçevesinde kooperatiflerin başvuru yapabilmesi için gerekli olan “5 yıl süreyle kar dağıtılmaması” maddesi, oy birliğiyle Ortak Yaşam ana sözleşmesine eklendi. Bu değişiklikle başvuru süresi 6 Eylül’de biten hibe programına Ortak Yaşam Kooperatifi de başvuru yapabilecek. Hibe programı “Küçük Menderes Havzası”ndaki ilçelere yönelik olduğu için merkezi Selçuk Zeytinköy olan Ortak Yaşam Kooperatifi, tarımsal ürünlerin değerlenmesi ve çiftçilerin ekonomik açıdan güçlenmesi için bir yatırım projesi hazırlayabilir.

Genel Kurul gündemi içerisinde yer alan seçim maddesi doğrultusunda yapılan oylamada Yönetim Kurulu asil üyeliklerine Davut Arıbeyi, Güngör Tepe, Noyan Çalıkuşu, Hakan Çalışkan ve Fatih Çiğdem çoğunluğun desteğini alarak seçildi. Yönetim Kurulu üyeleri dört yıl süreyle Ortak Yaşam Kooperatifi’nde görev yapacaklar.