Gaziemir İlçesi'ndeki halı sahada düzenlenen dostluk maçında, Halkların Köprüsü ile Taraftar Hakları derneklerinin üye ve gönüllülerinin oluşturduğu takımla Suriyeli mültecilerden oluşan Mülteci Spor takımı karşı karşıya geldi. Her iki takım oyuncuları ve taraftarlar maçın başlangıç düdüğü çaldığında, savaş nedeniyle hayatını kaybeden Suriyeliler için 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Halkların Köprüsü Derneği gönüllüsü Gülistan Sultan, "3 ay önce daha kapsamlı bir projemiz var. Mülteci dostlarımız ve Taraftar Hakları Derneği ile ortak planladığımız dostluk maçı ile festival planlamıştık. Suriyeli ailelerin çocuklarıyla da katıldığı bir şenlik planlamıştık ancak darbe girişimi nedeniyle bunu hayata geçiremedik. Daha sonra projemizi daha fazla ertelemeyip barış için dostluk maçı yapmaya karar verdik" dedi.

Derneğin yürütme kurulu üyesi Zeynep Altın, "Mültecilerden oluşan Mülteci Spor ve Halkların Köprüsü ile Taraftar Hakları derneklerinin üye ve gönüllülerinin oluşturduğu takımlar dostluk maçı yapıyoruz. Maçın amacı Suriye ve İzmir'deki taraftarların kaynaşmasını sağlamak, kentimize gelen mültecilere de 'hoş geldiniz' demek istedik. Onlarla bir arada olmaktan dolayı mutluyuz. Bu dostluk maçının hem Ortadoğu halklarına hem de ülkemize barış getirmesini istiyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi